29 Червня 2018
Новини

На Дніпропетровщині вітер повалив вісім опор ЛЕП, як доміно

На Дніпропетровщині вітер повалив вісім опор ЛЕП, як доміно

За останніх два дні, 27 і 28 червня, негода, що не вщухає досі, наробила чимало біди на Дніпропетровщині. Через підвищення швидкості вітру мешканці багатьох районів області залишились без світла. Інформує Управління ДСНС у регіоні.

Так, з початку погіршення погодних умов повністю або частково знеструмленими виявилися 89 населених пунктів у дев’яти районах області: Криничанському, Петропавлівському, Солонянському, Магдалинівському, Царичанському, Новомосковському, Юр’ївському, Апостолівському та Верхньодніпровському. Зусиллями фахівців до півночі 28 червня  електропостачання в районах вдалося відновити. Станом на сьогодні все ще без світла залишаються мешканці п’яти населених пунктів Верхньодніпровського району (загалом близько 800 сімей).

Також продовжуються роботи з відновлення повітряної лінії електропередач напругою 150 кВ, яку було пошкоджено через падіння одразу восьми залізобетонних опор ЛЕП поблизу селища Панькове Солонянського району. Аварійно-відновлювальні бригади ДТЕК «Дніпровські електромережі» працюють на місці аварії у посиленому режимі.

У селищі Чаплинка Юр’ївського району закінчили відновлення покрівель місцевих школи та садочка, які було пошкоджені поривами вітру 27 червня.

Проте негода не відступає. Так, за минулу добу, 28 червня, на незначний час було перерване електропостачання по місту Дніпру, Петриківському, Царичанському та Томаківському районах. Того ж дня у місті Нікополі на вул. Кріпака дощові води підтопили будівлю управління соціального захисту. Співробітники ДСНС відкачали мотопомпою 250 кубів води.

Крім того, сильний вітер валив у регіоні дерева. Станом на 06:00 29 червня підрозділи Головного управління ДСНС України в області прибрали дев’ять дерев, які впали і перегородили проїжджу частину.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рятувальники, аварія, дніпро, погода
В тему