28 Червня 2018
Новини

Бізнесмен «замовив» кілеру трьох селян, бо хотіли більше грошей за паї

Бізнесмен «замовив» кілеру трьох селян, бо хотіли більше грошей за паї

На Черкащині «есбеушники» запобігли убивству одразу трьох людей: селяни виявилися «неугодними» підприємцеві, який орендував їхні земельні наділи, бо вимагали підвищити плату за паї, тож той замовив їх «кілеру».

На щастя, злочин у стилі «буремних дев’яностих» попередили силовики  Департаменту контррозвідки СБ України, які діяли під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури. Ідеться на сайті спецпризначенців.

У Черкаській області Служба безпеки України попередила замовне вбивство трьох осіб – громадського активіста, який відстоював права односельчан, сільського голови та її близького родича.

Співробітники СБУ імітували замовне «усунення» активіста, який відстоював права селян в одному з районів краю, після чого обведений довкруж пальця замовник дав «платному убивці» завдання «прибрати» ще двох осіб. Причому одну з потенційних жертв чекала особливо жорстока розправа: бізнесмен, якому очільниця сільради стала поперек дороги, хотів щоб по її будинку випустили снаряд із РПГ.

Оперативники спецслужби (у рамках кримінального провадження, відкритого Головним слідчим управлінням СБУ за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, пп. 1, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258, ч. 3 ст. 110-2, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 КК України) встановили, що замовником убивств є бізнесмен з Києва. Його родина має у Черкаській області земельний бізнес із паями місцевих мешканців. Селяни висловлювали незадоволення умовами співпраці та вимагали збільшити плату за наділи.

Замість домовлятися із сільчанами, для залякування людей київський ділок замовив фізичне усунення трьох громадян. Першим мали вбити представника ГО «Самооборона Майдану Черкаської області» та волонтера АТО. Далі – голову однієї із сільських рад району та її близького родича. Правоохоронці задокументували зустріч замовника з кілером, який повідомив силовиків про підготовку злочину та погодився співпрацювати зі слідством. На ній комерсант озвучив прізвища майбутніх жертв, дав додаткові інструкції щодо їх ліквідації, обговорив терміни та порядок виконання замовлення.

Для імітації злочину контррозвідники організували «зникнення» активіста по дорозі з роботи до дому. Надалі на околицях Києва здійснено імітацію вбивства, викопано яму для поховання, на фоні якої, згідно з умовами замовника, зроблено кілька постановочних фото з «тілом» чоловіка із «слідами насильницької смерті». Оперативники задокументували передачу замовником після отримання «доказів» виконання вбивства 15 тис. дол. США та затримали зловмисника.

Завдяки спецоперації СБУ вдалося не тільки попередити замовне вбивство громадського активіста, а й через імітування злочину з’ясувати особи наступних жертв та запобігти теракту, а саме здійсненню пострілу із ручного протитанкового гранатомета у приватний будинок одного із сільських голів району.

Наразі бізнесмену оголосили про підозру в скоєнні злочинів та помістили під варту. Триває досудове слідство.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, сбу, черкаси
В тему