28 Червня 2018
Новини

У Харкові грабіжник розправився з літньою парою і підпалив хату, щоб замести сліди

У Харкові грабіжник розправився з літньою парою і підпалив хату, щоб замести сліди

Зловмисник, особа якого встановлюється, побив 70-літню пенсіонерку, а її 72-літнього чоловіка зарізав. Після чого підпалив будинок і втік.

У Харкові напередодні, 27 червня, стався резонансний злочин. Невідомий грабіжник проник до помешкання літньої пари, де вдарив 70-літню господиню по голові, а 72-річного чоловіка зарізав ножем. Далі, щоб приховати сліди розправи над цією родиною, підпалив будинок. Повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області.

Наразі харківська поліція скерувала всі зусилля на затримання особи, причетної до скоєння тяжкого злочину.

Подія сталася посеред білого дня у Московському районі. Близько 14:20 в частині одноповерхового житлового будинку на вул. Сабурівській спалахнула  пожежа, яку о 17:20 приборкали вогнеборці ДСНС у Харківській області.

Оглядаючи місце події, поліцейські виявили 70-річну жінку, в якої медики діагностували закриту черепно-мозкову травму, та тіло 72-річного чоловіка зі слідами насильницької смерті – ранами від ножа. До всього рятувальники встановили, що причиною пожежі в домі літньої пари було занесення відкритого джерела запалювання – простою мовою кажучи, це був підпал.

Потерпіла розповіла правоохоронцям, що до будинку проник невідомий чоловік, який напав на неї – вдарив по голові, зв’язав та вкинув у ванну. Потім став перевертати все у домі, шукаючи гроші, ювелірні вироби та цінні предмети. Невідомий заволодів коштами у сумі 1200 грн, продуктами харчування та зник з місця події, підпаливши будинок.

Жінку шпиталізували, тіло її загиблого співмешканця направили до моргу для встановлення причин смерті.

Слідчі кваліфікували подію за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) та ч. 4 ст. 187 (розбій). Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення. Досудове розслідування триває. Організовано необхідні заходи для встановлення причетної до злочину особи та її затримання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, харків, кримінал, поліція, смерть, пожежа
В тему