28 Березня 2018
Новини

Швейцарські тролейбуси купуємо за 2 мільйони, а у «Богдана» - це вартість чверті одного - Володимир Пуц

Швейцарські тролейбуси купуємо за 2 мільйони, а у «Богдана» - це вартість чверті одного - Володимир Пуц

Керівник Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц прокоментував ситуацію із закупкою тролейбусів зі Швейцарії для Луцька.

«У Луцьку катастрофічно не вистачає транспорту на кожному маршруті. Є 41 тролейбус, який їздить, треба поповнювати парк, за 10 років не було жодного нового тролейбуса. Польські тролейбуси теж були необхідні. Один із шляхів поповнення тролейбусного парку - це закупка швейцарських тролейбусів. Організовувалася поїздка, ми бачили ці тролейбуси. Це дуже добре, що випала така нагода отримати ці тролейбуси, вони 10 років мають відслужити», - наголосив Пуц.

Він додав, що «за 2 млн грн ми закуповуємо два швейцарські тролейбуси. Це сума, за яку ми можемо купити у підприємства «Богдан» хіба задній міст і частину двигуна. Якщо про цю акцію стане відомо європейцям, ми втратимо цю можливість. Сьогодні вже три міста в Україні хочуть купити ці тролейбуси. Бо 2 мільйони – це дуже невелика ціна».

Також Володимир Пуц розповів, що в 2007 році отримали тролейбуси від підприємства «Богдан». «Новий гарантійний тролейбус простояв на підприємстві більше двох років через недосконалість конструкції карданного валу. Взяли в умовах лізингу тролейбуси, в яких витрати на пальне надмірні. Який перевізник захоче працювати із ними? Рами у тролейбусах тріщали, в мене є докази цього».

Читайте також: Депутати дискутують про швейцарські тролейбуси

«Підприємство «Богдан» має право брати участь у тендері. Ми знаємо Ваші стосунки із Кременчугом, Херсоном, Любліном. Зверніть увагу на якість, а не на організацію мітингів», - зазначив Володимир Пуц.

«Станом на 2010 рік у нас в місті було 70 тролейбусів, сьогодні – менше на 30 тролейбусів, - повідомив депутат Ігор Поліщук. - Нам треба купувати тролейбуси, інакше підприємство ЛПЕ піде на дно. З тролейбусами підприємства «Богдан» ми поповнимо достатньо парк хіба до 2050 року. Буде тендер, і якщо запропонують кращу ціну, вигідну місту, ми із задоволенням підтримаємо».

Він також додав: «До мене пишуть з Чернівців, Сум, інших міст, просять контакти, щоб закупити такі ж швейцарські тролейбуси за такою низькою ціною. Разом із цими тролейбусами буде величезна кількість деталей. А використовувати працівників заводу «Богдан» у політичних цілях – це низько».

«Продайте новий тролейбус від підприємства «Богдан» за ціною тролейбусу зі Швейцарії - це і буде проявом патріотизму», - зазначив депутат Луцької міської ради Борис Смаль.

«Ціна одного тролейбуса «Богдан» - 9,5 млн грн. Це нереальна для Луцька ціна, – зазначив депутат Євген Ткачук. – Вас просто використовують, колектив підприємства у політичних цілях. Дайте нам за мільйон 9 тролейбусів – ми у вас сьогодні їх купимо».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему