1 Березня 2018
Новини

У Луцьку з’явиться сміттєсортувальна лінія, а у Горохові – полігон

У Луцьку з’явиться сміттєсортувальна лінія, а у Горохові – полігон

Тендер на спорудження сміттєсортувальної лінії в межах міста Луцька виграла компанія зі Львова.

До аукціону було допущено двох учасників – Вінницький «Барський машинобудівний завод» та Львівську компанію «Хаммель Україна». Згідно з тендером, замовником якого є департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради, сміттєсортувальна лінія повинна мати потужність не меншу ніж 50 тисяч тонн твердих побутових відходів у рік. При поданні технічної документації щодо участі в конкурсі ПрАТ «Барський машинобудівний завод» вказав у технічних вимогах лише максимальну позначку в 40 тисяч тонн на рік.

Очікувана вартість тендера становила 6 мільйонів гривень. Але у ході аукціону ціну вдалося знизити. «Барський машинобудівний завод» пропонував 5,94 мільйона, «Хаммель Україна» – 5,89 мільйона гривень. За умовами тендера, які передбачали і визначали переможця, було визначено, що компанія «Хаммель Україна» дотримала усіх цих вимог.

 – Переможцем тендера визначено львівську компанію «Хаммель Україна», і на сьогодні готуються документи щодо укладення договору на суму 5,89 мільйона гривень, згідно з технічним завданням, і фінансування, яке відповідно доведено нам управлінням фінансів Луцької районної державної адміністрації, – розповідають у департаменті ЖКГ Луцької міської ради. – І згідно із фактичним фінансуванням видатків місцевого бюджету, це та сума, за яку проголосували депутати міської ради.

Змонтувати сміттєпереробну лінію повинні у червні, в районі вулиці Дубнівської, а запрацює вона на початку липня. Вона розділятиме тверде побутове сміття на пластик, плівку, скло, макулатуру, механічний відбір, органічні матеріали, чорні та кольорові метали. Опікуватиметься лінією КП «Луцькспецкомунтранс».

– Лінія, яка зараз на полігоні у селі Брище, там і залишиться, – каже директор «Луцькспецкомунтрансу» Валерій Кузьмич, адже його потрібно розвантажити. Зараз на цей полігон сміття надходить не лише з Луцька, але й ближніх сіл, а також із Рожища та Торчина. А завдяки близькості сортувальної лінії до міста, вдасться зекономити на пальному.

Також на соціально-економічний розвиток Горохівського району планують залучити близько 18,8 мільйона гривень на будівництво полігону твердих побутових відходів. Нинішнє сміттєзвалище займає площу 4 гектари та експлуатується 55 років. Воно переповнене і немає можливості його реконструкції та розширення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали