20 Лютого 2018
Новини

SpaceX знову відклала запуск глобального Інтернету

SpaceX знову відклала запуск глобального Інтернету

SpaceX знову перенесла запуск двох тестових супутників для проекту мережі глобального Інтернету. Про це повідомляється в Twitter-акаунті компанії.

«Команді на базі Вандерберг був потрібен додатковий час для остаточної перевірки обтічника. Корисне навантаження і сама ракета в порядку. Через вимоги до програми польоту запуск PAZ переноситься на 21 лютого», – йдеться в повідомленні.

Раніше запуск був запланований на 17 лютого. Пізніше його відтермінували до 18 лютого.

Система супутникового зв’язку називається Starlink. Майже 4500 апаратів, що входять у неї, рухатимуться на висоті 1100 – 1300 кілометрів. Ще 7500 апаратів виведуть на орбіту на висоту не більш як 346 кілометрів, випливає з документації SpaceX.

Читайте також: Запущений в космос автомобіль Tesla Roadster внесений в каталог супутників

The Wall Street Journal у січні 2013 року писав, що компанія розраховує на 40 мільйонів клієнтів Starlink до 2025 року. За підрахунками SpaceX, із якими ознайомилася газета, до цього ж року виручка проекту сягне 30 мільярдів доларів. Передбачається, що перші користувачі зможуть підключитися до Starlink у 2019-му.

Читайте ще: Його ідеї змінюють світ: 10 цитат Ілона Маска

6 лютого SpaceX провела перший запуск надважкої ракети-носія Falcon Heavy. Вона відправила корисне навантаження – автомобіль Tesla Roadster – на витягнуту орбіту, що перетинає траєкторії руху Землі та Марса. Центральний блок ракети не зміг приземлитися на морську платформу і розбився.

Нагадуємо, Ілон Маск показав надважку ракету в польоті (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему