7 Лютого 2018
Новини

Forbes вперше склав рейтинг людей, які розбагатіли на кріптовалюті

Forbes вперше склав рейтинг людей, які розбагатіли на кріптовалюті

Forbes вперше склав список людей, які розбагатіли завдяки кріптовалюті. Він опублікований на forbes.com.

Журнал, оцінюючи статки учасників рейтингу, не називає точні суми, а вказує лише приблизний діапазон. Це пов'язано з тим, що ринок криптовалюти непрозорий. Оцінки Forbes засновані на даних про запаси кріптовалюти, прибутку після сплати податків при торгівлі кріптоактивамі, а також на частках учасників рейтингу в компаніях, які пов'язані з цифровою валютою.

Всього до списку увійшли 19 осіб. У їх числі - 24-річний Віталік Бутерін - виріс в Канаді, проте уродженець Росії. Бутерін - винахідник кріптовалюти Ethereum, другої за популярністю кріптовалюти світу після біткоінів з капіталізацією $ 81 млрд (дані сервісу Coinmarketcap на 7 лютого). Статки Бутеріна, за оцінкою Forbes, становлять $ 400-500 млн. Це 17-е місце в рейтингу.

У список також включений уродженець СРСР Валерій Вавилов. Це співзасновник компанії BitFury, одного з найбільших світових виробників «заліза» для обробки операцій на ринку кріптовалюти. У списку він займає 13-е місце. Forbes оцінює його статки у $ 500-700 млн.

Список очолив Кріс Ларсен. Він відомий як співзасновник Ripple - це кріптовалютна платформа для платіжних систем. За оцінкою Forbes, його статки становлять від $ 7,5 млрд до $ 8 млрд.

Крім того, в список увійшли брати-близнюки Тайлер і Кемерон Уінклвосс, яких The Telegraph називала першими в світі біткойновимі мільярдерами. Брати відомі тим, що судилися з засновником Facebook Марком Цукербергом, стверджуючи, що він вкрав у них ідею соцмережі. У рейтингу Forbes брати займають четверте місце. За оцінкою видання, їх статки становлять від $ 900 млн до $ 1,1 млрд.

 «Ми майже впевнені, що упустили деяких людей», - пише Forbes про новий рейтинг. Але точно така ж ситуація була, коли Forbes підготував перший список найбагатших американців в 1982 р.: «У той час багато говорили, що ми не можемо і не повинні його публікувати. Однак ми вчинили інакше, будучи переконаними, що зробили світ кращим». У цього списку така ж мета, що такі люди не повинні залишатися в тіні, пояснює редактор Forbes Рендалл Лейн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему