8 Січня 2019
Новини

8 січня: кого привітати з Днем ангела

8 січня: кого привітати з Днем ангела

Цього дня відзначають іменини Костянтин, Марія, Григорій.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

КОСТЯНТИН

В основі цього імені латинський корінь, що означає «стійкий, постійний».

У дитинстві дуже боязкий, увесь час перебуває в стані тривоги. Дуже важко звикає до чужих людей і нової обстановки. Звикання до дитячого садка й школи вимагає від Костянтина значних зусиль і коштуватиме батькам чималих хвилювань. З віком позбудеться комплексу страху, але сходитися з людьми буде важко. Друзів має небагато, проте всі вони перевірені часом.

 

МАРІЯ

Ім’я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені – «гірка», «улюблена», «уперта».

Марійка – добра, ніжна, спокійна дівчинка. Улюблене заняття для неї – побути нянькою для менших дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. В той же час у її характері присутні твердість, гідність, здатність постояти за себе.

Дії її іноді мають імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов’язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття.

 

ГРИГОРІЙ

Ім’я Григорій грецького походження. У перекладі слово «грігорео» означає «пильнувати, не спати», також його перекладають як прикметник «чуйний», «хто не спить». Григорій – одне з небагатьох імен, що з’явилися в епоху становлення християнства; ім’я метафорично зіставлялося з особистими якостями ідеального християнина.

У дитинстві Григорій живий і непосидючий хлопчик. Він дуже старається бути хорошим, битися не любить, але за себе обов’язково постоїть. Подорослішавши, намагається бути рівним з тими, хто його оточує, ввічливий з усіма. Григорій дуже чутливий, навіть різке слово або недоброзичливість співрозмовника можуть його образити. Він завжди думає про те, щоб не скривдити нікого навіть словом. Гриша приділяє багато уваги своєму одягу та зовнішньому вигляду. Він залежний від думки оточення, йому хочеться подобатися всім. Здібності Григорія можуть проявитися в галузі техніки – йому до вподоби прикладні науки. Він дуже любить читати і розвинений усебічно. Завдяки цим знанням може бути фахівцем у будь-якій професії. Але Грицько не кар’єрист, і йому не вистачає трішки честолюбства, щоб бути успішним по-справжньому. Григорій вірний тій жінці, яку вибере собі супутницею життя. До неї у нього не буде особливих вимог. Він цінує домашній затишок і любить смачно та різноманітно поїсти.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему