21 Грудня 2017
Новини

Через стрімке ожиріння дітям змінили норми харчування

Через стрімке ожиріння дітям змінили норми харчування

У дитячий раціон пропонують вводити менше жирів і вітаміну А, натомість вимагають збільшити кількість тваринних білків і вітаміну D.

У грудні набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України, який затверджує нові норми фізіологічних потреб в основних харчових речовинах і енергії. 

Уперше за 18 років було переглянуто добові потреби для різних груп: калорійність харчування дітей та підлітків, дорослих, вагітних та працівників особливо важкої фізичної праці. Зокрема – зменшено норми калорійності для дітей різного віку (враховано проблему надмірної ваги та ожиріння в дітей у країнах ЄС). А щоб і в Україні зменшити тенденцію (за якої щороку фіксують 15,5 тисячі нових випадків ожиріння в дітей), МОЗ рекомендує:

– для дітей різних вікових груп зменшити потребу у нетваринних білках та вуглеводах, натомість збільшивши норму потреби в найзбалансованіших тваринних білках; зменшити потребу жирів для дітей дошкільного віку та збільшити аналогічну потребу для школярів.

Переглянуто також норми потреб у мінералах та вітамінах для дітей і дорослих: вітаміну А зменшено (міститься у зелених та жовтих овочах, бобових, фруктах, печінці); вітаміну D збільшено (міститься у вершковому маслі, риб’ячому жирі, сирі, певних молочних продуктах, грибах), фолієвої кислоти.

У документі МОЗ уперше введено норми харчування для вагітних і жінок, які годують груддю. А норми харчування наших захисників відповідатимуть світовим стандартам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему