18 Грудня 2017
Новини

Український військовий повинен отримувати таку ж медичну допомогу, як і солдат НАТО – Супрун

Український військовий повинен отримувати таку ж медичну допомогу, як і солдат НАТО – Супрун

Реформувати медичну систему потрібно так, щоб український військовий отримував такий самий рівень медичної допомоги, як і солдат НАТО.

Зараз в Україні створюється єдиний медичний простір, у якому можуть співпрацювати цивільні та військові лікарні. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

«У Пентагоні провели продуктивну зустріч із Надією Вест – генерал-лейтенантом Армії США, начальницею медичної служби Армії США, головнокомандувачкою управління медичного забезпечення Армії США... Штати – країна з величезним досвідом у медицині, зокрема у військовій медицині. Для України цей досвід є безцінним, адже, на відміну від США, які були першопрохідцями у болісній еволюції медичної допомоги, ми можемо не розробляти все з нуля, а переймати їхні найкращі практики, ефективність яких доведена та відпрацьована роками. Це є комплексна підготовка бійця до служби, навики та алгоритми першої допомоги, ефективне та вчасне лікування, якісна реабілітація», – написала Уляна Супрун.

Надія Вест багато розповіла щодо того, як це працює в Америці. «У співпраці зі Штатами, країнами НАТО, іншими країнами з розвиненою медициною будемо озброювати наших військових і медиків найсучаснішими світовими стандартами, навчанням і технологіями, щоб вони могли ефективно служити медичній системі, як цивільній, так і військовій», – зазначила в. о. міністра охорони здоров’я.

Уляна Супрун додала, що дуже вдячна за надзвичайно корисну зустріч генерал-лейтенату Армії США.  

«Досвід міжнародних партнерів допоможе захистити наших громадян і реформувати всю систему охорони здоров’я відповідно до міжнародних стандартів», – резюмувала Супрун. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали