16 Грудня 2017
Новини

16 грудня: кого привітати з днем ангела

16 грудня: кого привітати з днем ангела

Цього дня відзначають іменини Георгій, Давид, Федір.

Як ім’я вплинуло на формування характеру нинішніх іменинників та яка доля чекає на «винуватців свята»?

ГЕОРГІЙ (ЮРІЙ)

Ім’я Георгій походить від давньогрецького слова «георгос», що означає «обробляти землю», «землероб». У християнстві особливо шанується святий Георгій Побідоносець – воїн, який прийняв у II столітті нашої ери мученицьку смерть. Після смерті святий Георгій з’явився на землю, щоб убити жахливого дракона (змія) – пожирача людей на території сучасного Лівану (це надалі стало улюбленим сюжетом іконописців – «Чудо Георгія про змія»). Серед православних святий Георгій вважається покровителем воїнів, землеробів і пастухів, а в католицизмі він також покровитель лицарства і лицарських походів. Георгій Побідоносець вважається небесним покровителем багатьох країн і міст. «Георгіївський хрест» використовується в прапорах флотів Англії і Грузії.

У дитинстві йому подобається грати одному, але не тому що він тихоня, а тому що його скромність не дозволяє попроситися до хлопців в гру. Хлопчаки часто вибирають Георгія як головного хранителя таємниць. Він не розповість ні дитині, ні дорослому те, про що попросили мовчати. Георгій уважний слухач, він добродушний і доброзичливий, тому не залишається без друзів і знайомих, не зважаючи на свою скромність. Георгій акуратний і старанний. Докладе всіх зусиль, щоб виконати справу ретельно і в строк. З таких чоловіків виходять чудові заступники, які повинні робити багато справ, але при цьому не бажають пожинати плоди слави. Георгій злопам’ятний, не ображається на жарти і має гарне почуття гумору. При цьому у нього чудова пам’ять. Георгій любить веселощі, в своїй компанії він відкритий і товариський хлопець, а з незнайомими людьми тримається насторожено. Нерішучість і сором’язливість Георгія можуть перешкодити йому знайти свою половину. Але завдяки тому, що у нього багато друзів, все ж це стає здійсненним. Саме друзі познайомлять його, створять атмосферу, де ця обраниця стане «своєю» в компанії. І ось тоді Георгію буде легше з нею спілкуватися і порозумітися. Зради з боку коханої жінки Георгій навряд чи пробачить, тому свою пасію він шукає особливо ретельно.

ДАВИД

Означає «улюблений», «улюбленець».

У дитинстві Давид зростає врівноваженим, упевненим у собі хлопчиком. Він досить добродушний, але в потрібні моменти демонструє сильну волю. Маленький Давид володіє даром переконання не тільки однолітків, але і дорослих. У нього багато друзів, які легко визнають його лідерство.

Давид рідко буває жадібним, заздрісним і злопам’ятним. При цьому він трохи егоїстичний, потребує частих похвалах. Чоловік не терпить брехні, намагається не спілкуватися з тими людьми, яких запідозрить в обмані. Цінує тонке почуття гумору, сам уміло користується іронією.

Досить запальний, емоційний чоловік, він, тим не менше, швидко відходить, довго не таїть образу. У нього, як правило, багато друзів, які завжди можуть розраховувати на його підтримку. Хоча нерідко через них Давид потрапляє в неприємні ситуації.

Чоловік, що носить це ім’я, часто буває романтиком. Він дуже любить подорожі, пригоди, особливо ті, які проводить у великій компанії друзів. Усправах він виявляє обачність і обережність, нічого не робить необдумано. Можливо, завдяки цій якості Давид часто досягає великих успіхів у житті. Він створює враження інтелігентного, ерудованого чоловіка, який може підтримати розмову на будь-яку тему. Це допомагає Давиду встановлювати необхідні зв’язки, заводити корисні знайомства.

В характеристиці імені Давид зазначається, що чоловік з таким ім’ям найбільше цінує сім’ю. Зазвичай його дружиною стає красива, розумна жінка, яка володіє сильною волею і здатна надавати підтримку у всіх його справах. Для нього важливо, щоб дружина не скупилася на ласку, слова похвали.

ФЕДІР

Ім’я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він не любить бути ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері чи й сам візьметься пришивати. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. Акуратність і педантичність буде властива чоловікам із іменем Федір протягом усього дорослого життя.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему