«Рівно чотири роки тому ми зайшли в ДАП», - волинській кіборг (фото, відео)

«Рівно чотири роки тому ми зайшли в ДАП», - волинській кіборг (фото, відео)

Понад мільйон пасажирів скористалися у 2013-му послугами Донецького аеропорту. А 25 травня 2014-го, в результаті того, що до ДАПу вдерлися російські бойовики, там здійснив посадку  останній пасажирський літак.

На початку грудня 2014-го Україна втратила контроль над старим терміналом, який був майже зруйнований. Терористи відтіснили вогнем наших солдат у глибину, стріляючи по новому терміналу. Обидві будівлі терміналу перебували фактично у котлі, тому українські війська щоразу проривалися до них через злітну смугу.

Про події тих днів згадав волинській кіборг  Вадим Ваврищук, позивний «Грін», капітан 122-го окремого аеромобільного батальйону, комендант оборони вежі ДАПу: «8-а рота, РВП 3-й бат. 80 ДШБ. Рівно чотири роки тому ми зайшли в ДАП. З прибуттям в АД Братики!!! Вічна шана живим, вічна пам'ять полеглим!!!».

Вадим Ваврищук брав участь у ролі командира чи коменданта оборони диспетчерської вежі Донецького аеропорту з 23 грудня 2014-го по 13 січня 2015 року. 13 січня близько 8:00 ранку був поранений – контузія середнього ступеня після пострілу танка і прямого попадання у вежу.

вадим ваврищук волинській кіборг

Так, у другій декаді січня 2015-го року доля терміналу буде вирішена. Наші війська спробували деблокувати аеропорт і зайняти населені пункти Спартак, Жаб’яче і Веселе. У цей час терористи занесли  у новий термінал кілька тон вибухівки і підірвали перекриття, ховаючи багатьох кіборгів під завалами бетону.

Вранці 22 січня 2015-го, прикриваючись густим туманом, ті з кіборгів, хто зміг пересуватися,  вийшли з нового терміналу у напрямку села Піски. Так закінчилась оборона ДАПу, яка тривала 242 дні…

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему