Грибок на ногах: що робити?

Щоб лікування грибка було ефективним, його треба розпочинати якомога раніше.

Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

Лікувати цю хворобу важко, бо спочатку симптоми грибка стопи практично не виражені. Але грибок трапляється у людей похилого віку, частіше у чоловіків, ніж у жінок. Пропонуємо вам декілька рецептів із книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова.

  1. 100 г подрібненої трави (можна сухої) чистотілу заварити 1 л окропу, настояти 20 хв. Потім вилити настій у таз і додати теплої води. Опустити туди ноги і тримати їх у настої 15 – 20 хв. Зазвичай достатньо 10 таких процедур.
  2. 2 ч. ложки трави вероніки лікарської заварити1 400 мл окропу, настояти 30 хв., процідити. Пити по 100 мл 4 рази на день за годину після їди, й одночасно настій використовувати для ванн, компресів і обмивань.
  3. 1 ч. ложку сухого подрібненого листя волоського горіха заварити 200 мл окропу, настояти годину, процідити. Настоєм робити примочки на уражені грибком місця 3 рази на день.
  4. Пів склянки подрібненої трави чорнокореня залити 3 л води, прокип’ятити 5 хв. При грибкових ураженнях ступні ніг та кисті парити у такому відварі 10 хв. У цьому ж відварі замочити шкарпетки і прополоскати взуття всередині для дезінфекції.
  5. Цибулеве лушпиння заварити окропом і прокип’ятити 2 – 3 хв. Потім остудити, процідити і змащувати тампоном уражені місця 2 – 3 рази на день (попередньо вимивши ноги). З цього ж відвару можна приготувати ванни для ніг.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, хвороби