По Україні росіяни запустили більше сотні ракет та близько сотні «шахедів»

Сьогодні, 13:52

По Україні зранку 26 серпня війська рф запустили більше сотні ракет різних типів та близько сотні «шахедів».

Це був один із найбільших ударів — комбінований. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва — до Одеси й західних областей», — сказав він.

Президент повідомив, що внаслідок обстрілів є загиблі та десятки поранених — усім надається необхідна допомога. Також унаслідок обстрілів багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи, запевнив Зеленський.

«Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику — повернемо», — сказав він.

Зеленський назвав главу росії володимира путіна «хворою істотою» та звернувся до партнерів України: «Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень. Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли росія використовує і власну зброю всіх типів, і “шахеди”, і балістику з Північної Кореї».

Президент закликав, аби партнери реалізували те, про що з ними домовлялися — передали необхідні системи ППО та ракети до них, а також дозволити спільне збиття ракет та дронів на прикордонні України.

Він наголосив: якби авіація сусідів працювала разом з українською, можна було б зробити значно більше для захисту життя.

«США, Велика Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення», — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, зранку 26 серпня війська росії провели масовану атаку, націлившись на енергетичну інфраструктуру України. окупанти застосували різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, «кинджали». Наразі відомо про 4 загиблих та близько двох десятків поранених, згідно зі зведеннями обласних адміністрацій. Інформація ще уточнюється.

Загалом 15 областей постраждали внаслідок російської масованої атаки. «Укренерго» надало розпорядження ввести екстрені відключення світла, а згодом — за графіком.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський