На Волині судили працівників фірми, які перевозили за кордон комплектуючі до військових літаків

22 Серпня 2024

На Волині судили очільника та співробітників ТОВ «ВКК УНІТЕХ», яких підозрювали у незаконному експорті товарів військового призначення.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду від 16 серпня, - пише ІА «Волиньpost».

Довідка: ТОВ «ВКК УНІТЕХ» спеціалізується на виробництві повітряних і космічних літальних апаратів та супутнього устаткування. За даними платформи Youcontrol, підприємство розташоване на території Одеської області.

Серед обвинувачених – директор підприємства, начальник комерційного відділу, а також менеджер з постачання. За даними слідства, вони незаконно організували експорт комплектуючих, що входять до складу військових літаків, у Латвійську Республіку.

Митне оформлення товарів підсудні за допомогою брокера робили на базі Волинської митниці. Для маскування своїх дій в документації вони подали неправдиву інформацію, вказавши, що експортовані товари нібито – промислового призначення.

Такі незаконні дії обвинувачені провернули двічі: у вересні минулоріч та у січні цього року.

Так, директора та співробітників ТОВ підозрювали у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (Кримінальне правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб, які заздалегідь домовилися про спільне його вчинення) та ч. 1 ст. 333 (Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) ККУ.

Під час розгляду справи, усі троє обвинувачених визнали свою вину і уклали угоди з прокурором, що передбачали визнання винуватості. Суд виніс вирок, призначивши кожному з обвинувачених штраф у розмірі 100 011 гривень з додатковим покаранням у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з зовнішньоекономічною діяльністю, строком на один рік.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна з Росією, суд, митниця