Блогеру Слобоженку оголосили підозру в ухиленні від сплати 200 млн грн податків

16 Серпня 2024

На майно блогера Олександра Слобоженка наклали арешт через ухилення від сплати понад 200 млн грн податків.

Бюро економічної безпеки оголосило йому підозру, - повідомила пресслужба БЕБ. Там не назвали ім'я блогера, натомість джерело hromadaske у правоохоронних органах зазначило, що йдеться саме про Слобоженка.

За даними слідства, підозрюваний заснував та організував діяльність комерційної структури, створив вебресурс та згодом зареєстрував торгову марку. 

Ця компанія здійснювала арбітраж трафіку — йдеться, зокрема, про рекламування ринку азартних ігор, сервісів для віртуальних знайомств, букмекерських організацій тощо.

«Аби приховати доходи та ухилитись від сплати податків і зборів компанію не реєстрували як юридичну особу та не ставили на облік як платника податків в Україні, трудові договори з працівниками не укладалися», — йдеться у повідомленні.

У БЕБ кажуть, що керівник компанії отримав доходи, що на той час були еквівалентні понад 1 млрд грн. Вони не були відображені в деклараціях про майновий стан і доходи за 2020-2023 роки, податки з них не сплачувалися.

«Такі дії призвели до фактичного ненадходження до бюджету держави понад 213 млн грн податків», — наголосили у Бюро.

Там додали, що підозрюваний легалізував ці гроші, зокрема, придбавши низку об’єктів нерухомості та елітні автівки. Детективи оголосили блогеру підозру за ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України. Слобоженку може загрожувати до 6 років ув'язнення.

Нині арештовані 8 транспортних засобів блогера, квартири та нерухомість у столиці. Досудове розслідування триває.

У квітні «Українська правда» писала, що Слобоженко регулярно відпочиває за кордоном. Підставою для виїзду у нього була непридатність до військової служби, мовляв, «серйозні проблеми зі здоров'ям».

«При цьому на відео, опублікованих в соцмережах чоловіка, він тисне штангу, стрибає сальто у водойму, катається на водних і звичайних мотоциклах, снігоходах тощо», — вказувало видання.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: податки, блогери, Україна