Чим римські штори відрізняються від рулонних?

У дизайні інтер'єру та його практичності важливу роль відіграють світлозахисні елементи. Довгий час в якості виступали гардини, тюлі та інші суто текстильні елементи. Потім з'явилися жалюзи, римські та рулонні штори. І якщо з жалюзями все більш-менш зрозуміло, то із двома останніми у багатьох виникають питання. Консультанти інтернет магазину Alser докладно розкажуть що таке рулонна і римська штора для кожного інтер'єру окремо. Сфера дизайну постійно розвивається та вдосконалюється, тому в магазині постійно з'являються нові способи обробки вікон, а асортименти штор вразить будь-кого, кожен знайде собі щось до душі. Вибір такий широкий, що часом складно розібратися в чому відмінність одного виду від іншого. У цьому матеріалі ви дізнаєтесь де ховається різниця римських рулонних штор та їх ключові відмінності.

Рулонні штори

Цей різновид є полотнами, які при підніманні згортаються навколо спеціального валу, в результаті утворюючи рулон. Власне, тому різновид і почали називати рулонні штори. Найчастіше цей вид функціонального декору вікна використовується як єдиний матеріал, або застосовується в тандемі з прозорими гардинами. Конструкція та механізм відрізняють римські штори в інтер'єрі від рулонних. Полотна можуть бути різного розміру та кольору. Це дозволяє підібрати найоптимальніший варіант для конкретного інтер'єрного сценарію. Простота монтажу робить рулонні штори привабливим варіантом для розгляду.

Види рулонних штор

В основному рулонні штори бувають двох видів, що відрізняються за форматом декору рулонного типу. У першому різновиді полотно при підніманні поміщається в короб, а в другому - просто згортається в рулон, залишаючись на видноті. Полотна можуть просуватися напрямними чи бути вільно висячими. Для управління застосовують спеціальні механізми, які кріпляться у рулонні штори види конструкцій яких описані нижче:

  1. Корд;
  2. Ланцюг;
  3. Тростина.

При монтажі важливо враховувати, що в більшості випадків використовуються розстібні вікна, тому рулонні штори повинні розміщуватися на кожній частині віконного блоку за допомогою кріплення. Такий підхід забезпечує комфортний доступ до вікон.

Римські штори

Спочатку концепція цього віконного декору була суцільним полотном, на якому були кільця. Крізь них простягалися стрічки і з їх допомогою регулювався механізм підйому римських штор, а також підсумкова довжина. Римська штора – досить частий гість сучасного інтер'єру і це не дивно, адже вона поєднується у собі візуальну привабливість та універсальність. Бажаєте замовити щільний текстиль, переходьте за посиланням https://alser.ua/uk/vulychni-shtory/ де компанія Alser пропонує купити текстильні вуличні штори за привабливою ціною. Вони не пропускають сонячних променів і забезпечують хорошу світлоізоляцію кімнати. До того ж щільна тканина краще поводить себе під час завішування і розвішування.

Основні види римських штор

Римські штори прийнято класифікувати по типу використання елементів. Існують два основних типи пристроїв:

  • З наявністю кордів — надійні та довговічні, але мають обмеження за вагою тканини.
  • Із залученням ланцюга — зручне рішення, але підходить для полотен, довжина яких не перевищує позначку в чотири метри

Загалом переваги римських штор порівняно з рулонними це те, що вони підходять для будь-яких інтер'єрів і суттєво заощаджують місце.

Які штори краще?

Тут немає однозначної відповіді. Все залежить від ваших уподобань та потреб. Обидва варіанти мають достатній перелік переваг і чудово проявляють себе при експлуатації. Подивіться каталог, що пропонує компанія Alser та як виглядає в інтер'єрі той чи інший варіант. Обирайте серцем та відштовхувайтесь від вашого стилю та бюджету. У будь-якому випадку штори – це невід'ємний елемент будь-якого приміщення. Вони додають інтер'єру родзинку, роблять його завершеним та створюють атмосферу затишку.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Інтер'єр, дизайн, квартира, будинок