Як дітей травмують батьки-Діви

Немає нічого прекраснішого, коли твоя мама чи твій тато народилися під знаком Діви: доглядають, як за боженькою, роблять усе за правилами. Немає нічого гіршого, коли твоя мама чи тато народилися під знаком Діви.

Про те, які психологічні травми дитині завдають батьки-Діви, читайте в цій статті.

Перфекціонізм

Діви все хочуть робити добре. А ще вони хочуть, щоб і всі довкола все робили добре. І неважливо, що це ще зовсім маленькі діти, які просто не можуть багато речей робити ідеально. Дитина Діви постійно не дотягує до якогось ідеалу, а ставши дорослою, зберігає це відчуття власної неідеальності, яке компенсує прагненням до досконалості, тобто перфекціонізмом.

Внутрішній критик

Насправді, внутрішній критик, який сидить у голові тих, чиї батьки народилися під знаком Діви, це голос цієї самої Діви. Він завжди чимось незадоволений, він критикує, соромить. На жаль, наслухавшись у дитинстві нудних зауважень, дорослі діти батьків-Дів починають робити собі зауваження самі, вічно критикуючи себе і залишаючись незадоволеними собою.

Емоційна депривація

Знак Діви відрізняється емоційною холодністю. Очевидно, що діти Дів також страждають від нестачі чуттєвого контакту, турботи та кохання. Ні, Діви, звичайно, люблять своїх дітей, але якось сухо. Дорослі діти батьків-Дів часто відчувають емоційну порожнечу, що цілком зрозуміло.

Одвічний контроль

Батьки-Діви часто контролюють своїх дітей, немов не довіряючи їм. Так воно і є: Діва впевнена, що інші люди дурніші та менш надійні, а вже діти – особливо. Виростаючи, діти Дів за звичкою не можуть взяти контроль у свої руки і часто залишаються нерішучими та нездатними до ризику.

Проблеми із сепарацією

І нарешті, від таких «хороших» та суворих батьків, як Діва, важко відірватися. Неможливість подорослішати поряд з тим, хто надто тобою опікується і знає, як треба жити, – типова проблема дітей, чиї батьки – Діви. Звідси, до речі, і ростуть ноги у «маминих синочків» і «татусевих донечок».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: батьки, діти, поради астролога