Популярна дієта виявилася небезпечною: всі подробиці від лікарів

Вчені Університету Осло із Норвегії з'ясували, що середземноморська дієта може негативно впливати на репродуктивну функцію та імунітет.

Про це йдеться у статті New York Post.

Середземноморська дієта включає в себе багато фруктів і овочів, цільнозернові продукти, рибу, оливкову олію і горіхи. Доведено, що середземноморська дієта допомагає при профілактиці деменції, діабету, серцевих захворювань та еректильної дисфункції. У багатьох країнах світу такий тип харчування вважають найкращим. Як вважають норвезькі дослідники, середземноморська дієта може нашкодити здоров'ю через неякісно вироблені продукти.

У покупних овочах і фруктах, на думку вчених, міститься велика кількість пестицидів та інсектицидів, які послаблюють імунну систему і сповільнюють ріст і розвиток дітей.

Дослідники провели експеримент: протягом тижня учасники харчувалися в рамках звичної ним західної дієти, де була відносно невелика кількість фруктів, овочів і вина. Потім групи перейшли на середземноморську дієту, скоротивши споживання м'яса, молочних продуктів і насичених жирів.

У сечі піддослідних виявили перевищення більш ніж у три рази інсектициду і фосфорорганічних сполук.

«З'являється все більше свідчень того, що такі токсини можуть послабити нашу імунну систему захисту і, можливо, нашу фертильність. Ті, хто їх їсть, отримують у десять разів більше цих забруднюючих речовин», - заявили дослідники.

Вчені припускають, що шкідливі речовини впливають на гормони в організмі. Дослідники додали, що отримані дані можуть пояснити «меншу схильність до надмірної ваги та ожиріння, метаболічного синдрому та раку» серед тих, хто їсть продукти, вирощені органічно.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дієти, Харчування і дієти, вчені, норвегія