Що цікаво, дієтологиня каже, що якщо ви з’їсте кавун та посиплете його сіллю, то отримаєте не тільки нові гастрономічні враження, а ще й поповните запас втрачених електролітів після тренування.

"Кавун – корисний харчовий продукт. Його можна поєднувати з іншими продуктами без шкоди для здоров’я, наприклад, з м’ясом чи сиром. Лише слідкуйте за кількістю вжитого. Кавун багатий фруктозою, яка переробляється у кишківнику утворенням газів. Тому, якщо кавуна переїсти, це призведе до неприємних відчуттів у шлунково-кишковому тракті", – додала Світлана Фус.

Дієтологиня зазначила, що немає точної норми вживання кавуна на день, оскільки треба оцінювати харчування з погляду всього раціону. Втім загальна рекомендація дієтологині – не більше ніж 300 грамів фруктів у день. І тільки вам вирішувати, яка доля з цього припаде саме на кавун.

"Дуже обережними із кількістю спожитого треба бути людям, які мають інсулінорезистентність, цукровий діабет та надлишкову вагу", – зазначила Світлана Фус.

Окрім того, дієтологиня вирішила розвіяти міт щодо нітратів у кавунах. За її словами, наш організм утворює нітрати, які потрібні для його нормального функціонування. Більшу загрозу становлять нітрати, які перетворюються в організмі на нітрити. Щоб це сталося, людині потрібно з’їсти дійсно велику кількість кавуна.