Що можна з’ясувати по обличчю чоловіка

Кажуть, що зовнішність оманлива: складно по одному тільки виразу обличчя передбачити, на що налаштована людина. Недавні дослідження вчених з Австралії доводять, що жінки володіють такою здатністю. Як мінімум, вони можуть передбачити готовність чоловіка до випадкових інтимних зв'язків.

Ось подробиці.

Дослідники австралійського Університету Маккуорі виявили, що жінки можуть оцінити, наскільки чоловік зацікавлений в випадковій інтимній близькості, подивившись на форму його обличчя. Результати опубліковані на порталі Phys.org з посиланням на журнал Evolution and Human Behavior.

Автори Джозеф Антар і Ян Стівен спочатку вивчали, як глобальна пандемія вплинула на готовність людей до випадкових інтимних зв'язків. Згідно з новими даними, жінки стали набагато менш відкритими для таких відносин, в той час показники серед чоловіків майже не змінилися.

Дослідників зацікавило питання, чи можуть чоловіки і жінки визначити по обличчю, чи готова людина навпаки до зв'язку на одну ніч. В експерименті взяли участь 103 молоді людини. Спочатку добровольцям запропонували заповнити анкету про своє статеве життя, потім їх сфотографували. Після дослідники попросили 65 добровольців поглянути на фотографії інших учасників і зробити припущення, наскільки людина відкрита до випадкового інтимного зв'язку.

Автори виявили: жінки точно визначають по обличчях чоловіків, шукає він подругу на ніч чи довгострокові відносини. У чоловіків були інші результати: більшість здогадок не вийшло за рамки випадкової похибки.

Дослідники також виявили закономірності в зовнішності тих, хто, згідно з анкетою, був більш відкритий до випадкових зв'язків. У цих чоловіків ширший простір між очима, широкий ніс і більш широке обличчя в цілому, сильне підборіддя і тонкі губи. Автори вважають, що такі риси характерні для чоловіків з високим рівнем тестостерону.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: чоловіки, жінки, стосунки, секс, психологія, австралія, вчені, дослідження