Чому засмагу треба заборонити

Багато дівчат готові годинами ніжиться на шезлонгу, приймаючи сонячні ванни. Але чи так безпечна засмага для шкіри?

На це питання відповіла щелепно-лицьова хірургиня, косметологиня, геронтологиня Ангеліна Лужецька.

За словами експертки, сонце далеко не завжди корисне для організму. Безумовно, воно сприяє поліпшенню настрою, а також виробленню вітаміну Д. Але разом з тим, як стверджує косметологиня, воно украй негативно впливає на шкіру, провокуючи опіки, запалення і рак.

«Ми так рідко буваємо на сонці, що вже якщо доберемося, то відразу у вир з головою і до хрусткої скоринки намагаємося себе підсмажити», - зазначила Ангеліна.

Геронтологиня також підкреслила, що тренд на бронзову шкіру – далеко не у всіх країнах. Наприклад, жительки азіатських країн намагаються берегти свою шкіру, побоюючись пігментації, раку і передчасного старіння.

Вона навіть поділилася японською приказкою на цю тему: «Хитрість життя в тому, щоб померти молодим, але як можна пізніше».

Ультрафіолетове випромінювання

«Ультрафіолетове випромінювання ділиться на спектри UVC, UVB і UVA. UVC затримується шаром атмосфери і до Землі не доходить. UVB теж частково затримується атмосферою, а також хмарами, одягом, вікнами. А ось UVA нічим не затримується, тому саме воно і викликає фотостаріння, тобто виражені зміни шкіри, такі як в'ялість, пігментація, купероз», - пояснила лікарка.

Спеціалістка нагадала, що відпочинок на пляжах і гірськолижних курортах вимагає однаково високого захисту від сонячних променів. За її словами, і вода, і пісок, і сніг відбивають УФ-промені.

«Спокійна вода – менше 10%, пісок – близько 15%, хвилі – 25%, сніг – майже 50%. За даними Американської академії дерматології, продукт з SPF 30 блокує 97% сонячного випромінювання, тобто SPF 50 це і є маркетингові SPF 100», - підкреслила щелепно-лицьова хірургиня.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Лікарі, відпочинок, Здоров'я, хвороби, Поради