Що посадити на дачі, щоб не працювати там цілий день

Для багатьох дача цього літа все ще залишається єдиною альтернативою пляжного відпочинку в тому випадку, якщо море виявиться недоступним.

З одного боку, доглянута дача радує погляд і вітамінами, з іншого – вимагає багато сил і часу для підтримки порядку. Про невибагливі рослини, які допоможуть знайти золоту середину між відпочинком і роботою на своїй ділянці - в цьому матеріалі.

Овочі

Найпопулярніші овочі – огірки і помідори – вимагають постійного догляду і уваги. А розслабленим дачникам набагато краще підійдуть редис, кабачки, баклажани, морква, капуста і навіть гарбуз.

Наприклад, гарбузам і кабачкам не потрібен частий полив, достатньо одного разу на тиждень, навіть без прополки можна обійтися.

З розсадою капусти доведеться повозитися тільки спочатку, причому робити великі інтервали між посадкою не варто. Навпаки, тінь від листя тісного ряду качанів буде довше зберігати вологу в землі.

Дерева і кущі

Для тих, хто не мислить свого життя без солодкого і взагалі не хоче займатися городом, найкращим рішенням будуть ягідні кущі – чорна і червона смородина, аґрус, малина.

Яблуні, груші, сливи та інші фруктові дерева – теж хороший варіант. Вже на наступний рік ви зможете зібрати перший урожай.

До того ж, ягідні кущі утворюють прекрасну огорожу. Головне, пам’ятати, що і деревам, і кущам потрібно відкритий простір і добре удобрений ґрунт при посадці.

Квіти

Якщо ви любите квіти, але часу на ретельний догляд немає, то можна посадити невибагливі до ґрунту багаторічники. Серед любителів сонця підійдуть багаторічні айстри і лілейники.

Для затінених ділянок – конвалії і фіалки.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дача, відпочинок, Поради, цікаво знати