Чим небезпечний сир: пояснення дієтолога
Кандидат медичних наук, дієтолог Андрій Бобровський розповів про небезпеку сиру.
За словами лікаря, в сирі міститься багато корисних елементів, тому при непереносимості лактози він може замінити молоко.
Лікар наголосив, що сир у 3-5 разів калорійніший за молоко, і в ньому в 5-6 разів більше білка.
При цьому в ньому може виявитися в десять разів більше насиченого жиру, який більшість експертів пов’язують з «хворобами цивілізації», в тому числі серцево-судинними захворюваннями.
«Потрібно вміти вживати сир в адекватній кількості порівняно навіть із тим же молоком», - резюмував Андрій Бобровський.
І додав, що перевагу при виборі сиру варто віддавати на користь низькокалорійних або твердих сортів.
Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.