Лишила дитину дружині коханця, а, коли розкаялася, було пізно 

Маленька Лариса з’явилася на світ ну геть не вчасно. Але народилася здоровою і навіть з довгим чорнявим волоссячком, подивитися на яке приходили і медсестри, і лікарі. Більше того – немовля посміхалося, тому крихітці ще в пологовому будинку пророчили гарне життя. Якби ж хто знав, що дитина була не потрібною ні матері, ні батькові.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Ліля навчалася на третьому курсі. Степан – на п’ятому. Їхні стосунки розпочалися після університетської вечірки, де вони танцювали разом, багато спілкувалися, а опісля він провів юнку до гуртожитку. Вранці молоді люди прокинулися в ліжку дівчини. А через декілька тижнів стало відомо, що Ліля вагітна.

– Ну, що робити будемо? – підійшовши до хлопця, запитала вона. – Зробив, а тепер у кущі?

– Ти про що? – не зрозумів він її. – Ліля, що сталося?

– А те, що я вагітна.

– Ні! Тільки не це.

– Та якраз саме це.

– Послухай, – твердо сказав Степан і міцно взяв її за лікоть. – Якщо це такий спосіб циганити гроші на аборт, то…

– Що ти мелеш? – Ліля розплакалась. – Які гроші? Я дійсно вагітна і не знаю, що робити далі.

– Дійсно? Ну тоді народжуй.

– А виховувати ти будеш?

Того дня вони зі Степаном посварилися. А наступного дівчина була в лікаря. Гінеколог виніс вердикт – лише народжувати. Бо в Лілі були деякі проблеми зі здоров’ям, через які аборт був майже не можливим. Так на світ з’явилася дитина, яка нікому не була потрібна.

Степан на той час одружувався, і ні йому, ні тим більше його обраниці маля не було потрібне. Везти дитину до батьків Ліля не хотіла. Ба більше – вона страшенно боялася, щоб рідні не дізналися про те, що вона народила. Тож, коли їх виписали і вона з немовлям на руках вийшла з пологового будинку, то спершу бродила в парку неподалік. Коли ж немовля, яке поклала на лавку, змерзло і почало плакати, молода жінка стрепенулася. Якусь мить подумала, а тоді вхопила згорток і кинулася до зупинки. За пів години була в іншому мікрорайоні міста. Швидко пішла до нової багатоповерхівки.

– Ось, – мовила вона, протягуючи дитину жінці, яка відчинила двері на її стукіт. – Це дитина Степана. І моя. Мені не потрібна. Тому віддаю батькові.

– Зачекайте, – тільки й мовила здивована господиня, проте чудакуватої гості вже не було – тільки чутно було, як швидко-швидко, наче боїться, аби не наздогнали, біжить сходами на перший поверх.

Сказати, що Неля була здивована, – це значить не сказати нічого. Вона була просто вражена. Ще б пак! Буквально декілька тижнів, як вийшла заміж, і ось, виявляється, в її чоловіка є дитина. До такого повороту подій була не готова. Тож того вечора в них зі Степаном була дуже довга розмова. В результаті маленька Лариса залишилася в них.

Дівчинка росла і радувала і батьків, і бабусь, і дідусів. Була схожою на батька – такі ж карі очі, чорне кучеряве волосся. Та найбільше любила маму. Саме її малювала на картинках, допомагала їй на кухні, а вечорами просила, аби та прочитала їй на ніч казочку.

– Я такий щасливий, що вона тебе так любить, – прошепотів якось Степан. – Дякую тобі, Нелю.

– Вона й тебе любить не менше, – відповіла Неля. – Просто ти з ранку до пізнього вечора на роботі. Ти йдеш вона ще спить, ти повертаєшся, а вона зазвичай вже спить.

– Кохана, я підготував нам сюрприз – ми їдемо на два тижні в Туреччину.

Радості Нелі та маленької Лариси, коли вони приїхали на море, не було меж. І це зрозуміло, адже дитина вперше в житті побачила море. А Неля, яка весь час проводила з трирічною крихіткою, була рада мандрівці та зміні обстановки. Відтоді вони часто їздили на море, в гори. А, коли Лариса підросла і пішла до школи, стали відвідувати цікаві місця в Україні. Замки, водоспади, музеї, озера, підземні печери – вони хотіли, аби донька багато бачила, дізнавалася щось нове.

Коли Лариса перейшла в п’ятий клас, то в сім’ї з’явився маленький Семенко. Вона залюбки гралася з братиком, допомагала мамі в догляді за ним. Здавалося, в сім’ї Нелі та Степана панують любов, взаєморозуміння і бажання зробити все для того, аби тому, хто поруч, було ще краще. Так і було. Доти, поки одного дня в їхньому житті не з’явилася Ліля.

Цього разу, почувши дзвінок, двері пішов відчиняти Степан. На порозі стояла Ліля – він відразу її впізнав. Стильно і дорого одягнена, в руках – дорогий телефон. На мить чоловік втратив мову, а тоді відчув, як у серце вповзає неприємний холодок – не просто так вона прийшла до них.

– Впізнав? – мовила непрохана гостя. – А я до вас. Забрати свою дитину.

– Що? – від почутого Степан відчув, як всередині здіймається буря злості на Лілю. – Що ти сказала?

– Я прийшла забрати свою дитину.

– Свою? А ти думала про неї, коли залишала її? Була біля неї, коли вона плакала, хворіла? Ти не мати, а…

– Я – рідна мати і заберу свою доньку. Хочеш ти цього чи ні, але вона  моя дитина, і я заберу її.

Почувши, що чоловік з кимось розмовляє біля дверей, до них пішла Неля. Ліля і їй сказала про мету свого візиту.

– Геть! – мовила жінка. – Ти залишила дитя напризволяще, а тепер, через стільки років, згадала про неї і прийшла? Ти не мати, ти – виродок. І в тебе ще вистачило совісті прийти сюди?

– Віддай мою доньку, – Ліля раптом змінила тон і почала просити Нелю. – Коли я віддала тобі мою дитину, то спершу дуже раділа цьому. Позбавилася її і була переконана, що попереду все буде, як кажуть, «в шоколаді». Спершу так і було. Закінчила навчання, вийшла заміж за успішного, перспективного юриста. Придбали квартиру, заміський будинок. Все добре. От тільки завагітніти не вдається. Тому й вирішила забрати свою доньку у вас.

У відповідь Неля показала їй на двері. Ліля пішла, попередивши, що наступного дня прийдуть люди, які заберуть Ларису. Всю ніч подружжя радилося, а наступного дня з раннього ранку почали перевозити речі в будинок батьків Нелі. Тож до обіду квартиру виставили на продаж.

– Нехай навіть і не мріє, – твердо мовила Неля. – Лариса – наша дитина, і  крапка!

Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Життя, кохання, діти