У Княгининку на Покрову заклали будівництво центру для молоді

У селі Княгининок поблизу Храму Покрови Пресвятої Богородиці села Княгининок зведуть будівлю, в якій розташується духовно-національний центр для молоді.

Про це 14 жовтня на Покрову сповістив настоятель церкви отець Михайло. Цей день для закладання капсули в підмурівок будинки обрали не даремно, адже сьогодні престольне свято в храмі. Участь в цій знаменій події взяли мешканці громади, Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, перший заступник міського голови Луцька Григорій Недопад, голова Волинської облради Ірина Вахович, депутати Княгининівської сільради Сергій Стрихарчук та Ігор Курілін.

За словами отця Михайла, у духовно-національному центрі діятимуть недільна школа, спортзал і молодіжне кафе. Осередок займатиметься морально-патріотичним вихованням молоді, надасть можливість проводити корисне дозвілля, а цього дуже не вистачає сучасній системі освіти. На свято багато батьків прийшли з дітьми, тож для них організували солодкий стіл. 

Сергій Стрихарчук розповів, що початок будівництва Духовно-національного центру для молоді — історична подія для Княгининка, адже на території громади це буде перша подібна установа. «В першу чергу хочу відзначити наполегливість отця Михайла, який був автором цієї ідеї, а потім підключилася і громада. Я впевнений, що йому вдасться швидко завершити цей проект, та стати своєрідним зразком для наслідування в інших громадах. На мою думку, такі центри мають діяти в кожній громаді», — сказав він.

Опісля закладення капсули присутні приєдналися до молебня біля пам’ятного знака «Полеглим синам України» з нагоди Дня захисника України.

Спереду стоять зліва направо - Григорій Недопад, Ірина Вахович, отець Михайло, з мікрофоном — Сергій Стрихарчук

В центрі фото - Сергій Стрихарчук і Ігор Курілін

Також на свято приїхала керівник департаменту соціальної політики Луцької міськради Вікторія Майборода

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, Фото, релігія