Викрили угруповання, яке поставляло продукти до «ДНР»

16 Вересня 2020

Служба безпеки України припинила діяльність угруповання, яке діяло на території Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей. »

Зловмисники організували контрабанду продуктів харчування до "ДНР" на кілька мільйонів гривень. Керували всіма процесами жителі Харкова і області, повідомили в пресслужбі СБУ в Дніпропетровській області.

Товари харчової промисловості потрапляли до окупованих районів Донецької області за схемою "прихованого транзиту". У митні документи вносилися дані про те, що продукція нібито поставляється до Азербайджану і Грузії через територію Російської Федерації. Насправді ж контрабанда потрапляла до "ДНР", де в подальшому реалізовувалась.

За інформацією пресслужби прокуратури Дніпропетровської області, всі митні платежі, податки і збори від незаконної діяльності надходили до бюджету невизнаної держави. Таким чином, понад 8,5 мільйонів гривень, отриманих з експорту товарів, пішли на забезпечення діяльності терористів так званої ДНР.

Під час обшуків правоохоронці вилучили транспорт і продукцію, комп'ютери, мобільні телефони, бухгалтерську документацію, чорнові записи з інформацією про протиправну діяльність. На даний момент затриманий один із учасників організації, йому повідомили про підозру у сприянні діяльності терористичної організації. Досудове розслідування триває.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: днр, дніпро, днр