Навчався в семінарії і сидів у тюрмі: що пише в своїй книзі терорист з Луцька

21 Липня 2020

Терорист, який тримає заручників в автобусі у центрі Луцька, є ще й автором книги "Філософія злочинця", випущеної у 2014-му році. Тираж книги: 400 екземплярів, 560 сторінок, видавництво невідоме. Схоже, книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого.

Про йдеться в дописі на сторінці "Сила правди" в Facebook.

У своїй книзі чоловік пише, що:

  • Ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і "решил стать крутым". Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв'язкам батька справу закрили;
  • Навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві;
  • Був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині;
  • Після першого шестрічного ув'язнення вийшов на волю у 24 роки;
  • Цитуємо: "Досье моих подвигов, собранное ментами, позволило суду впаять мне, 18-летнему, шесть лет лишения свободы. Это был мой первый срок, который я отсидел до звонка".

Також відомо, що книга видана у Луцьку видавництвом "Волиньполіграф".

Це Силі правди підтвердила телефоном директорка друкарні Жанна Гадяк. Жінка каже, що про друк книги чоловік домовлявся особисто. Тоді у 2014-ому році він також представився Максимом Плохим. Оплачував за послуги через банк на рахунок фізособи, тож, каже, інформація про це не збереглася.

Щодо змісту книги, то Жанна Гадяк відповіла таке: "Ці тези написав не він, це все цитати. Він казав, що він сидів і він це описав в книзі. Це книжка в авторській редакції і ми її не редагували"

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, тероризм, Надзвичайні події