Що смачного приготувати вдома на Новий рік (фото)

18 Грудня 2019

Покровителем нового 2020 року є Білий Щур, який є невибагливим гризуном, тож на столі може бути все, що ви любите.

На новорічному столі повинен переважати білий колір – символ року Щура. Прикрашати страви на святковому фуршеті слід тертим сиром або курячим білком. Для прикрашань також підійдуть горіхи, - пише 24 канал.

Щоб догодити Білому Щуру, новорічний стіл 2020 повинен бути прикрашений у світлих тонах. Окрім традиційних закусок, не забудьте про салати, адже це обов'язковий атрибут Нового року. Окрім салатів приправлених майонезом, ви можете приготувати легкі овочеві салати з оливковою олією з додаванням великої кількісті зелені. Запам'ятайте, що подавати їх треба у невеликих порціях, адже щур багато не їсть. 

Прикрашання столу в світлих тонах

Меню на Новий рік 2020

Закуска холодна

– Нарізка овочів (перець болгарський жовтий, помідор жовтий, броколі, селера, огірок, оливки, зелень);

– Нарізка сирів (камамбер, брі з медом чи смородиновим джемом);

– Нарізка м'ясних виробів (шинка, буженина, ковбава, рулет);

Закуска "Мишка"

Інгредієнти:
– 180 грам плавленого сиру;
– 150 грам твердого сиру;
– 150 грам крабових паличок;
– 2 яйця;
– 1 зубчик часнику;
– 2 ст.л майонезу;
– редиска;
– сіль, перець.

Рецепт приготування закуски "Мишка"

1. Відваріть яйця, остудіть і очистіть. 

2. Натріть яйця і плавлений сир на дрібній тертці. 

3. Натріть крабові палички (декілька крабових паличок залиште для прикраси).

4. Терті крабові палички відправити в тарілку з яйцями і сиром.

5. Видавіть часник через часникодавку. Додайте майонез. Посоліть і поперчіть за смаком. Натріть твердий сир.

6. З сирної маси сформуйте невеликі кульки і обваляйте їх в тертому твердому сирі.

7. Редиску наріжте тонкими кружечками. Червону частину крабової палички наріжте тонкими смужками.

8. З сирної маси зробіть форму щура (овальну, з загостреним кінцем з одного боку).

9. З чорного перцю зробіть очі і ніс, з редиски – вушка, а з смужки крабової палички – "хвіст".

10. Прикрасьте зеленню, редискою, шматочками сиру. 

– Бутерброди з ікрою чи з сиром;

– Роли та суші;

– Сирні кульки.

Закуска гаряча

– Реберця в маринаді;

– Котлета по-київськи;

– Рулет з яловичини.

Салати

Салат з куркою та картоплею "Білий щур"

– "Грецький".

Основна страва

– Запечений кролик;

– Качка з яблуками;

– Лазанья;

– Паста з тунцем.

Десерт 

– Нарізка фруктів (апельсин, мандарин, ківі, банан, ананас, ягоди);

– Фруктовий торт;

– Ягідний десерт.

Напої

– Біле вино, шампанське, солодкий лікер чи коктейлі на будь-який смак.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: свято, їжа