35 річниця весілля: традиції, подарунки та привітання

Так повелося, що молоді пари, пишно та з розмахом, святкують перші річниці подружнього життя. Та вже після десяти років шлюбу, запал до гулянок пропадає. І закохані відзначають тільки «круглі» дати.

Черговою значущою і красивою подією у житті пари є 35 річниця весілля. Цей ювілей характеризується особливо романтичними традиціями та обрядами. Відтак, відзначити таке свято потрібно за всіма правилами.

Коралово-полотняний ювілей

35 років весілля гуляють під двома знаками – коралом та полотном. Полотно символізує міцність взаємин, а корал уособлює сімейне благополуччя.

Чому річниця асоціюється з прекрасними коралами, здогадатися нескладно.

Корали – унікальні рослини, які утворюються поступово, з найдрібніших частинок та розростаються до нескінченності. Так і 35-річний союз двох люблячих сердець склався з тисячі днів, проведених разом, заповнених взаємними почуттями, важливими подіями та утворив цілий острів, під ім’ям сім’я.

За 35 років пара переживає безліч пригод, щастя та горе. Народжуються діти, з’являються внуки. І так, навколо двох людей, як і навкруги маленького коралу, розростається величезний, міцний риф зі спогадів, почуттів, надбань та втрат.

Друга, не менш символічна назва 35 річниця весілля, – полотняне свято. Полотно – міцний матеріал, який не просто розірвати. Воно виткане з безлічі тонких ниток, а життя складається з тисячі спогадів. Також полотно – це білосніжна тканина, на якій можна намалювати стільки прекрасних картин.

Цікаво: 35 років спільного життя, жителі західноєвропейських країн і США називають нефритовим весіллям. З давнини з цього матеріалу витесували статуї богів, оздоблювали покої царів, жертовники магів. Не дивно, що красивий самоцвіт, який вважається талісманом удачі, став символом ювілею весілля.

 

Читайте також

Традиції коралово-полотняного весілля

Такий серйозний ювілей потрібно повести за всіма правилами і традиціями. У цього свята широка і цікава символіка, пов’язана з водною стихією (море, корали) і полотном. Не дивно, що цей ювілей має кілька неординарних традицій.

  • Згідно з обрядом, партнери напередодні свята роз’їжджаються по родичах, прихопивши з собою річ, яка належить коханій половинці. Зустрічаються закохані лише в день річниці. Побачення повинно відбутися на березі річки чи на морському узбережжі. Там ювіляри і обмінюються подарунками.
  • Існує ще одна цікава та романтична традиція коралової річниці весілля. Після зустрічі на берегу партнери повинні розповісти один одному усі приховані до цього моменту таємниці. Відкривши свої секрети, їм слід занурити долоні у воду для того щоб течія забрала всі образи і прикрощі.
  • Деякі джерела свідчать, що у цей день подружжя повинно кинути у воду червону шовкову хустинку, просячи, воду забрати всі негаразди і зміцнити їхній союз.
  • У день 35-ї річниці весілля ювіляри діляться своїм досвідом сімейного життя з молодим поколінням. Партнери записують на листочках секрети щастя і ховають їх у коробочку чи шкатулку. Ці записочки дарують онукам, які знайомляться з цими таємницями у день власного весілля.
  • Ще один звичай тягнеться з часів Русі. У день 35 річниці весілля подружжя разом ткало полотно. За якістю матеріалу гості судили про те, як чоловік і жінка працюють в парі і як вони прожили ці роки. Нерівності та вузлики тлумачили як образи та неприємності, за які ювіляри повинні вибачитися один перед одним.

Цікаво: Отримати у подарунок золото – вважається поганою прикметою. У народі вірять, що пара, яка отримала такий презент, не зустріне 50 річницю шлюбу.

Сценарій святкування

35 річниця весілля розпочинається з подавання на стіл величезного пирога чи короваю, який випекла сама господиня. В окремих джерелах зазначається, що пиріг має бути з рибною начинкою. Лише коли на столі з’явиться це коронне блюдо, ювіляри починають приймати вітання від гостей та частувати запрошених.

Бенкетний стіл можна застелити червоною скатертиною. З нею ідеально поєднаються білі столові сервізи та скло.

Обов’язково включіть у меню морепродукти та заливну рибу. У виборі алкогольних напоїв віддайте перевагу червоним винам та рожевому шампанському.

Свято проходить у червоних, лососевих, ніжно-рожевих кольорах. У сервіровці столу обов’язково використовуйте кораловий колір, це можуть бути серветки, скатертини або просто декоративні елементи – свічки, рамки і т.п. Інший варіант колірної гамми – морські синій, блакитний чи бірюзовий. Прикрасити стіл слід черепашками і гілочками коралів.

 

Читайте також

Презенти на річницю

Ну і звичайно ж, яке свято без подарунків? 35 річниця весілля може стати гарним приводом для презентів в кораловому кольорі.

Подарунок від чоловіка

Ідеальним презентом від коханого стане букет з 35 троянд, в якому кожна квітка виступатиме символом вдячності за прожиті разом роки. Обов’язковим подарунком на 35 років подружнього життя є найкрасивіша прикраса з коралу чи нефриту – буси. Намисто у всі віки вважалося дорогим подарунком, не даремно ж, свати дарували його потенційній нареченій, щоб задобрити її.

Намисто у вашої милої вже є, а букет квітів – беззаперечний супутник кожного свята у вашому домі? То серед інших варіантів подарунків можуть бути коралові прикраси, а саме сережки, колечка, кольє. Якщо прикрас у вашої коханої вистачає, подаруйте їй підставку для ювелірних виробів.

Хороший дарунок – парфум, зі свіжим, морським, майже кораловим ароматом.

GALLERY-187

Подарунки від дружини

Смаки коханого повинні бути відомі жінці. Але перед святом важко зосередитись і визначитися з вибором подарунку. Тим більше, що вже зроблено безліч презентів на різні свята і річниці.

Якщо ви не визначилися з дарунком, але хочете вгодити коханому, згадайте про його хобі. Наприклад, рибалок порадують блешні, а фанатів здорового образу життя – спортивні снаряди.

Також дружини на 35 річницю з дня весілля чоловікам дарують:

  • Комплект запонок;
  • Шпилька для краватки;
  • Портсигар із запальничкою;
  • Сорочка;
  • Ювелірні прикраси;
  • Годинник;
  • Шкіряні аксесуари;
  • Халат чи піжама.

GALLERY-186

Подарунки від гостей

Друзі, родичі та діти можуть бути менш оригінальні у виборі подарунків на 35 річницю з дня весілля та презентувати винуватцям свята щось корисне.

Зокрема, «молодятам» у якості подарунку сподобається:

  • Постільна білизна;
  • Серветки, скатертина;
  • Рушники;
  • Покривало чи плед;
  • Картина з морським пейзажем.

Якщо бажаєте зробити подарунок у тему свята, то зверніть увагу на настільні лампи, шкатулки, статуетки, сувеніри, обереги і амулети інкрустовані коралом чи нефритом.

Якщо ювіляри готові піклуватися про когось, то подаруйте їм золоту рибку у акваріумі. Баночку прикрасьте різнобарвними коралами.

Якщо гостей буде багато, замовте торт.

Ідеальним сюрпризом стане романтична подорож на теплі моря, якій обростають кораловими рифами.

GALLERY-185

Читайте також

Привітання на 35 річницю весілля

Ну і яке ж свято без привітань і тостів? Варто сказати щось щире і змістовне на 35 річниця весілля. Привітання можете обрати з запропонованого нижче списку:

Дорогі ювіляри!

Ви – приклад для наслідування, а ваше кохання стимул прагнути до вищих, ніжніших почуттів. У цей чудовий день бажаємо вам здоров’я, благополуччя, щастя, сімейного затишку. Нехай ваші серця так само ніжно і трепетно б’ються при погляді один на одного, як і 35 років тому, у день вашого весілля.

Вітаємо з кораловою річницею, і, звичайно ж, кричимо «Гірко!».

***

Вітаємо з полотняним весіллям!

Ось і засяяла на вашому небосхилі 35-та зірка подружнього життя. З цієї нагоди, від щирого серця зичимо, щоб полотно вашого спільного шляху було довгим і гладким. Нехай доля вишиває на ньому щастя і радість, прикрасить бахромою удачі і везіння.

Грошей вам у гаманці, затишку у домі та негаснучого вогню кохання у серцях!

***

Шановні ювіляри!

Ви два крила одного патах! Тож зичимо, щоб цей птах летів своїм шляхом і слідував заданому курсу. Хай помахи крил будуть синхронними, а політ легким. Хай птах вашого кохання не заблукає у тумані брехні, не розіб’ється об скелі ревнощів і не потоне б у океані буденності.

***

Дорогі коралові наречені!

У цей чудовий день дозвольте подякувати вам за приклад вірності, ніжності, мудрості. Спасибі за любов, яку ви даруєте нам, розуміння, яким окриляєте, турботу, якою одаровуєте.

Що ж побажати сімейній парі, яка прожила пліч-о-пліч стільки чудових і щасливих років? Зичимо гармонії, здоров’я, процвітання і натхнення радіти кожному дню.

***

Вітаємо вас з ювілеєм!

Як і коралові рифи, сімейне життя будується не один рік. Воно виростає з щоденних турбот і радощів, закріплюється увагою та взаєморозумінням, протистоїть незгодам та проблемам. Але ви по праву можете пишатися своїм чудовим, 35-річним кораловим шлюбом.

Тож хай ще шторми обходять вашу сім’ю стороною, у затишному домі панують кохання, мир та спокій! Зичимо вам чаші повної радості, веселощів, родинного свята та посмішок!

 

А ще у день 35 річниці весілля, не забудьте про традиційне «Гірко» для «молодят».

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Річниці весілля, подарунки, свято