Осколок Граду не залишив жодного шансу волинському бійцю Сергію Склезю

24 Листопада 2019

Рівно п'ять років тому увечері 24 листопада поблизу Ольховатки загинув Сергій Склезь, боєць 1 БТрО «Волинь».

Про його загибель розповідає заступник начальника поліції Волинської області,  командир батальйону ТрО Сергій Козак.

«Сьогодні в столиці на території Генерального штабу ЗСУ скорботний дзвін дзвенітиме і за Сергієм Склезем, бійцем 1 БТрО «Волинь».

Рівно п'ять років потому увечері 24 листопада він загинув... Так, саме 24 листопада, - я не знаю чому на пам'ятнику стоїть дата 25? А ховали Сергія в день його народження..

Кожного разу, перебуваючи в Камені - Каширському, обов'язково відвідую його могилу.

Сергій в той день по обіді підійшов до мене, приніс пляшку коньяку і сказав, що через два дні у нього День народження і він хоче, щоб я з ним і з хлопцями випили по пару грам коньяку. Коньяк він лишив у мене, бо на добу заступав в наряд на один з постів... На тому посту він і загинув увечері під час артобстрілу наших позицій в Ольховатці ...

Під час артобстрілу в його обов'язки входило спостерігати за тим, щоб до позицій не підійшла піхота ворога... Саме так він і загинув, - осколок Граду не залишив йому жодного шансу...

Ту пляшку коньяку ми випили з хлопцями в Ольховатці в День Сергієвого народження....... Так як він хотів, але.... за упокій його душі.. Саме в цей день в Камені - Каширському його поховали, саме 27 листопада... Клята війна... Клятий листопад...».

Обставинами загибелі Сергія Склезя ділиться і Василь Шендрик: «В той клятий вечір я був черговим по батальйону. Буду пам'ятати кожну мить до свого скону.

Ми перенесли тіло Сергія в причепу санчастини разом з Євченком. Сліди крові прикрили, а зранку тіло перегрузили в автобус. Коли батальйон з ним простився,Сергія чекала дорога на Дебальцево.

Після таких поранень ні одна людина не виживає.

Сергій чесно виконав наказ, загинув на бойовому посту, а не десь там замерз чи заснув Та ніч була для нас страшною та жорстокою, як і весь листопад, були і фосфорні вечори та ранки.

Спи спокійно дорогий, наш друже».

Довідково: Склезь Сергій Анатолійович – уродженець Каменя-Каширського. З вересня 2014 року — доброволець, старший хімік радіаційного, хімічного та біологічного захисту, 1-го батальйону територіальної оборони «Волинь». 24 листопада 2014 року ніс службу на одному з блокпостів. Загинув уночі під час обстрілу терористами з РСЗВ «БМ-21» та мінометів позиції підрозділу поблизу Ольховатки. Сергій з посту не встиг добігти до бліндажа. Похований в Камені-Каширському 27 листопада 2014 року.

Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, ато