В Instagram паніка – зникають лайки

15 Листопада 2019

Раніше Instagram анонсувала впровадження функції відключення лайків в соціальній мережі. У ніч на 15 листопада багато користувачів мережі звернули увагу на те, що вони перестали бачити лайки.

Про те, чому лічильники лайків раптово зникли, пише Сегодня з посиланням на повідомлення Instagram в Twitter.

«Починаючи з сьогодні, ми розширюємо наш тест у всьому світі. Якщо ви берете участь в тестуванні, ви більше не побачите загальна кількість лайків і переглядів на фотографіях і відео, опублікованих в стрічці, якщо тільки вони не належать вам», - йдеться в повідомленні .

Instagram переслідує нову мету – відучити користувачів соціальної мережі не гнатися за лайками, а приділяти більше уваги контенту і його якості. Більш того, бажання виділитися серед учасників соціальної мережі часто призводить до нездорової манії і викликає психологічні проблеми.

Раніше тестовий запуск з відключенням «сердечок» в Instagram відбувся в семи країнах - Австралії, Канаді, Новій Зеландії, Бразилії, Ірландії, Італії та Японії. Як відзначають в Instagram, результати показали позитивні відгуки незважаючи на те, що молодь відчула стрес. Тому з сьогодні покриття тестової функції розшириться по всьому світу, щоб отримати якомога більше зворотного зв'язку від спільноти.

Користувачів просять приготуватися до того, що після закінчення тестового періоду лічильник лайків і переглядів буде відключений назавжди. Власники аккаунта як і раніше зможуть бачити, хто висловив симпатію їх записи, але для отримання точної кількості їм доведеться перераховувати імена вручну. Передплатники ж побачать тільки кілька імен загальних друзів, лайкнувшіх пост.

Є у обмеження і зворотний ефект. Закриття «сердечок» може сильно вдарити по взаємовідносинах брендів з блогерами. Так як лічильник перестане бути публічним, маркетинговим агентствам доведеться покладатися на дані, надані самими Instagram-блогерами, які не завжди можуть бути правдивими (наприклад, скріншоти можна підробити). У соцмережі додали, що розуміють цінність лічильника лайків для деяких користувачів, тому Instagram працює над новими функціями, які дозволять «продемонструвати цінність» тієї чи іншої облікового запису.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: instagram, Таблоїд, інтернет, блогери, Світ