Валентина Іляшенко підтримала Ігоря Коцана на виборах ректора

Доцент кафедри геометрії і алгебри  Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Валентина Іляшенко підтримала на виборах ректора Ігоря Коцана.

Про це вона розповіла 12 листопада в коментарі t1.ua.

Так, науковець відзначила розбудову університету протягом останніх 10 років. "І це найголовніше, бо додалося спеціальностей, посилився кадровий потенціал і вага університету в науковому товаристві", - мовила вона.

Можна сказати, що наш університет піднявся на ноги, особливо в порівнянні з тими роками, коли він отримав статус державного, — додала Валентина Іляшенко.

Довідка

Валентина Іляшенко народилася 20.03.1939 р. в селі Новий Орлик Кобеляцького району Полтавської області. Закінчила з золотою медаллю у 1956 році середню школу.  Закінчила з відзнакою в 1961 році Луцький державний педагогічний інститут імені Лесі Українки за спеціальністю «учитель математики і фізики».

Працювала з 1961 до 1969 року асистентом кафедри математики Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. Навчалась з 1969 до 1972 року в аспірантурі кафедри геометрії і алгебри Київського державного педінституту імені О. М. Горького. В 1973 році захистила дисертацію в Київському університеті й одержала вчений ступінь кандидата фізико-математичних наук (01.01.04 – геометрія і топологія). З 1972 до 1977 року працювала старшим викладачем, доцентом кафедри математики, а з 1977 до 1985 – завідувачем цієї кафедри; з 1985 до 1993 року – проректором з навчальної роботи Луцького педінституту. З 1993 до 2010 – завідувачем кафедри геометрії і алгебри Волинського університету, а з 2010 по теперішній час – доцентом цієї ж кафедри.

Викладає навчальні дисципліни: «Диференціальна геометрія і топологія», «Основи геометрії», «Проективна геометрія та її застосування», «Геометричні перетворення» та інші.

Автор 3 посібників та понад 80 публікацій, які стосуються проблем дослідження комплексів прямих у гіперболічному просторі, педагогіки вищої школи, методики викладання геометрії у школі та вузі.

Почесні звання:

Заслужений працівник освіти (1992 р.)

Відмінник народної освіти України (1982 р.)

Членство в офіційних наукових товариствах:

Українська Асоціація «Жінки в науці та освіті»

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сну ім.лесі українки, вибори, Волинь