Лікарі пришили палець до паху чоловіка

28 Серпня 2019

У Великій Британії лікарі спеціально пришили палець чоловіка до його паху.

46-річному теслі Ентоні Лелліотту з англійського міста Уолтон-на-Темзі лікарі пришили відрізаний палець до паху, щоб відновити руку, яка була розсічена надвоє циркулярною пилкою. - повідомляє видання The Daily Telegraph.

Відпиляний палець пришили до паху пацієнта

«Багато хірурги вирішили б, що такого роду ушкодження вже неможливо виправити», – стверджує пластичний хірург Роджер Адлард, який після 17-годинної операції назвав випадок Лелліотта найскладнішим за свою кар'єру.

В травні чоловік ремонтував підлогу і випадково розпиляв ліву долоню, відрізавши собі великий, вказівний і середній пальці. Його доправили до лікарні Святого Георгія, яка знаходиться на півдні Лондона.

Лікарі вирішили пожертвувати середнім пальцем, який після травми втратив стабільність і чутливість. Його кістки і шкіру планували використовувати для реконструкції пошкодженої кисті поряд з нервовими волокнами і венами, пересадженими з передпліччя і ступні. Відсутню шкіру взяли з паху пацієнта.

Щоб прооперована область обросла новою шкірою, до неї пришили кисть. Через два тижні її відокремили від паху, після чого відновлення пальців було завершено.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, лікування, медицина