Хороше здоров’я: назвали шість ознак

26 Березня 2019

Фахівці оприлюднили шість ознак, за якими легко визначити хороше здоров’я.

Дослідження особливо актуально для сучасної людини, яка часто не має вільного часу для здачі всіх необхідних аналізів і проходження обстежень, – пише Ukrhealth.

Перша ознака хорошого здоров’я – міцне волосся, що вказує на душевний спокій і правильне харчування. Зворотне свідчить про ослаблення імунітету і термінової потреби в вітамінах. Друга характерна риса – достатня щільність нігтів і відсутність на них білих плям. Поява на рогових пластинках будь-яких плям сигналізує про погіршення нормальної життєдіяльності організму.

Третя властивість міцного здоров’я – відсутність запалень у роті і кровоточення ясен. Підвищена чутливість зубів може бути пов’язана з серцевими хворобами, а неприємний запах з ротової порожнини – з порушенням роботи шлунково-кишкового тракту. Четверта ознака – нормальний стілець, без запору або діареї.

П’ятим критерієм гарного стану організму є достатній сон. При регулярних недосипаннях підвищуються шанси на розвиток діабету, ожиріння і хвороб серця. Через нестачу сну людина може легко дратуватися, перебувати в поганому настрої і легко піддаватися різним інфекційним захворюванням.

Шостим показником належного здоров’я вченими названа соцпідтримка. Ряд психологічних досліджень довів: чим ширше у людини соціальне коло спілкування, тим менш вона схильна до психічних розладів.

Читайте також:

Денна потреба води – медики розвінчали популярний міф

 

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, здоров'я