8 ОЗНАК ТОГО, ЩО ВАМ ЧАС ДО СТОМАТОЛОГА

Звертатися до стоматолога у плановому порядку необхідно два рази на рік, навіть якщо вас нічого не турбує.

Так лікування пройде менш затратно і допоможе зберегти здоров'я зубів або запобігти можливим ускладненням.

Проте приводом для відвідування лікаря можуть стати деякі ознаки.

Чутливість зубів до холодного

Сильний біль у зубах під час пиття холодного може виникнути через демінералізацію емалі – недостатню кількість мінералів і кальцію, а також використання абразивних відбілювальних паст. Стоматолог скоригує ваш раціон. Швидше за все, в ньому не вистачає корисних для зубів продуктів.

Неприємний запах

Можливо, ви просто забули почистити зуби. А можливо, все набагато серйозніше. Неприємний запах із рота (галітоз) часто свідчить про низку різних захворювань, таких як наліт чи захворювання ясен. Але сморід може бути не пов'язаний із зубами, а сигналізувати про проблеми з легенями чи печінкою.

Зміна прикусу

Закриваєте рота, а зуби змикаються не так, як раніше? У вас змінився прикус. А це може призвести до втрати зубів.

Біль від солодкого, гарячого або в нічний час доби

Такі симптоми викликає карієс чи запалення нерва. Це, у свою чергу, призведе до видалення і протезування зуба (встановлення коронки). Біль при поїданні солодкого може виникати і внаслідок клиновидних дефектів – стоншування зубів біля ясен або як наслідок неправильного використання зубної щітки.

Кровоточивість

Не важливо, кровоточать ясна самі по собі чи під час чищення зубів. Похід до стоматолога в таких випадках не відкладають. Кровоточивість загрожує захворюванням порожнини рота і втратою зубів.

Вагітність або її планування

Планувати лікування зубів необхідно заздалегідь – у деякі періоди вагітності лікування і діагностика не проводяться. Карієс – осередок інфекції, який несприятливо впливає на малюка й організм жінки.

Поява неприємних відчуттів у щелепі або в суглобі

Йти до лікаря варто, якщо під час відкривання чи закривання рота з'являється хрускіт або ви відчуваєте і чуєте клацання в суглобі нижньої щелепи. Це може згодом спричинити болі в шиї, мігрень, шум у вухах, хворобливість зубів при кусанні, стирання емалі. У цьому випадку змінитися може навіть обличчя.

У вас є пломби, коронки, імпланти, вініри

Для збільшення терміну служби цих конструкцій необхідний огляд стоматолога не рідше двох разів на рік. Який догляд потрібен саме вам, може підказати тільки фахівець.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування