Гройсман платитиме новоспеченим матусям гроші на няню, щоб вигнати їх із декрету

30 Травня 2018

Напередодні Дня захисту дітей глава уряду анонсував скоре запровадження бонусів від Кабміну новоспеченим батькам в Україні. А саме – сім’ї, у яких відбулося поповнення, отримуватимуть гроші на няню та «пакунок малюка».

Пише інформаційний ресурс 0332.ua.

Щоби збільшити в країні народжуваність, Кабінет Міністрів постановив запровадити виплати батькам. Зокрема, держава буде компенсувати сім’ям із немовлятами послуги няні, аби мама мала можливість відмовитися від декретної відпустки і виходила на роботу. Про це повідомив Прем’єр Володимир Гройсман у своєму мікроблогу в «Твіттері».

«У перші місяці потрібно підтримати маму. Дати можливість їй найняти няню, щоб доглядати за дитиною, а самій іти працювати. Ми з органами місцевого самоврядування ухвалюємо важливе рішення – у тих пропорціях, як зараховується до бюджетів податок на доходи фізичних осіб, – уводимо поняття муніципальної няні. Це буде працювати з 1 січня. Коли ви наймаєте няню, ми будемо вам компенсувати на цей момент близько 1,5 тисячі гривень кожного місяця», – сказав глава уряду.

Опріч того, при народженні дитини батькам у пологовому презентуватимуть, за зразком західних країн, місткий бебі-бокс – так званий «пакунок малюка». У таку «коробку» ввійдуть: дитячі серветки, пелюшки, присипка, соска, підгузки та інші необхідні для догляду за немовлям предмети. Вартість наповнення бебі-бокса – 5 тис. грн.

«Він зібраний з любов’ю, щоб на перших етапах життя у родини було все необхідне, щоб доглядати дитинку. Це буде коробка із якісним наповненням», – пообіцяв майбутнім матусям Гройсман.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, народжуваність, виплати, гроші, володимир гройсман