Життя

«Дякую батькам за те, що… покинули»

«Дякую батькам за те, що… покинули»

Вісім років тому життя Алли Буденчук із села Будятичі Іваничівського району круто змінилося.

Її віднайшли сестри та брати, які живуть у Харкові та на Сумщині. Тоді вперше побачилася і з жінкою, котра народила. Бо називати її мамою ніколи не буде, адже рідними батьками назавжди залишаться Ольга та Василь Білецькі. Вони, на жаль, уже померли, рано осиротивши свою донечку.

Ще в дитинстві двоюрідна сестра назвала Аллу байстрючкою. Відтоді те образливе слово засіло в душу, хоча нікого нічого не питала. «Бо батьки мої були золоті, ще за рідними так діти не живуть», – запевняє дівчина. Якось у розмові з майбутнім чоловіком сказала: здається, хтось із батьків нерідний. «Обоє», – ошелешив хлопець. Виявляється, у селі всі все знали. Для 17-річної дівчини таке зізнання було дуже важким. Запитала маму, попередивши: якою б не була правда, їх ніколи не покине. Але та лише заплакала. Більше тієї пекучої теми не піднімала.

– Мені не хотілося когось шукати, – зізнається. – Просто відчувала, що перед батьками винна, могла їх образити, бо на мене дмухали, ні в чому не відмовляли. На той час мама пережила інсульт, тато – інфаркт. За рік Алла вийшла заміж, минув ще рік – помер тато, народився син. Лише тоді мама розповіла правду. У 1969 році її, двомісячну, взяли у Нововолинському пологовому будинку. На той час Ользі Луківні було 37 років, Василю Маркіяновичу – 43. Жінка хворіла, надії народити не було. Знайома Білецьких, яка працювала акушеркою, якось подзвонила: «Є гарна здорова дівчинка». Тоді дитину забрали і назвали Аллою. Росла в щасливій сім’ї, їй не бракувало родинного тепла. Тож дуже важко переживала смерть батьків. Тато помер 28 червня 1988-го, а рівно через 13 років – мама, тільки 27 червня. Вісім років тому Аллі передали номер телефону справжньої рідні. У той же вечір подзвонила – брат не міг приховати своїх емоцій. Тоді й дізналася, що її мати теж родом з Волині. Старшу сестру Лілю вона народила не в шлюбі (батько її загинув на будові, коли ще не з’явилася на світ). Потім вийшла заміж і народила ще трьох синів та дочку. Рідний брат матері, котрий раніше жив біля Нововолинська, вирішив, що сімейну таємницю треба розповісти племінниці Лілі. Вона зібрала усіх рідних і сказала, що в них є сестра. Цей дзвінок пролунав у червні, а вже в серпні в Алли гостювали брат із сестрою. А восени Алла з дочкою та сином поїхала на Сумщину, де живе справжня мати. Під час зустрічі вона навіть розплакалась.

– Я кажу Вєрі Романовні, біологічній матері: «Чого плачете? Я вам вдячна, що покинули мене у пологовому будинку. Бо я мала чудову сім’ю і щасливо жила усі роки. І своїх сина та дочку назвала на честь прийомних батьків», – згадує Алла. – Вона пояснила: «Мені сказали, що ти померла під час пологів». Це, звичайно, брехня. Бо вона своєю рукою написала у пологовому відмову, та і її брат усе знав. Більше до неї не їздила. А для чого? Вона навіть не цікавиться моїм життям, не брала мій номер телефону. Пробувала мене посварити, коли Ліля гостювала в нас: «Почему мамочке не звонишь?» Я відповіла: «Моя мамочка померла». Своїми для мене назавжди лишаться рідні тато і мама…

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя, батьки, діти, стосунки
В тему