Відео

Усі злочини Росії ми фіксуємо. Це тягне на Міжнародний трибунал, - президент Зеленський

Усі злочини Росії ми фіксуємо. Це тягне на Міжнародний трибунал, - президент Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив, що дії російських окупантів мають ознаки геноциду: попри запевнення, що цивільне населення не чіпатимуть, ще з перших годин вторгнення російські війська б'ють по цивільній інфраструктурі.

Про це йдеться у зверненні Зеленського.

«Те, що окупанти роблять Харкову, Охтирці, Києву, Одесі та іншим містам і селищам, тягне на міжнародний трибунал. Усі їхні злочини ми фіксуємо. І цих їхніх злочинів було б набагато більше, якби не наші мужні захисники», — сказав Зеленський.

Президент розповів, що українські сили відбивають атаку, ламаючи плани ворога, та «блискуче виконують свою роботу»: «Ухвалено рішення про значне підвищення зарплатні нашим захисникам. Можу сказати вам відверто: це буде дорого, але немає нічого дорожчого за життя і боротьбу за свободу нас і наших поколінь».

Він повідомив, що на підтримку України було сформовано потужну міжнародну антивоєнну коаліцію. Україна отримує ліки, продукти, дизель, гроші, бензин. Німеччина оголосила про постачання тисячі протитанкових гранатометів та 500 «Стінгерів». Бельгія дає 5 тисяч кулеметів та 5 млн набоїв, а ще — майже 4 000 тонн палива.

«Маємо назвати речі своїми іменами: злочинні дії Росії проти України мають ознаку геноциду. Про це я говорив із Генсеком ООН. Росія на шляху зла. Світ має прийти до позбавлення Росії права голосу в Радбезі ООН. Українці, ми чітко знаємо, що захищаємо. Ми точно переможемо», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, 24 лютого російські війська атакували 9 регіонів України. А президент РФ Володимир Путін у відеозверненні оголосив про початок «спеціальної військової операції» на Донбасі.Також назвав Україну «історично нашою територією».

Протягом 24-27 лютого тривають бої по всіх напрямках. Окупанти обстрілюють спальні масиви, вбивають цивільних, серед загиблих - є діти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, війна з Росією, володимир зеленський, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали