Відео

«Мене не здивував мільярд доларів, який дали Порошенку за Шокіна», - Ігор Палиця

«Мене не здивував мільярд доларів, який дали Порошенку за Шокіна», - Ігор Палиця

Під час окупації Росією Криму та на початку бойових дій на Донбасі українській владі хтось віддав накази. І тепер правоохоронні органи повинні з’ясувати, хто це був

Про це під час ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1», під час якого обговорювалися скандальні плівки Порошенка-Байдена, заявив нардеп від Луцька, представник депутатської групи «За майбутнє» Ігор Палиця.

Політик наголосив: той факт, що розмови людей такого рангу стають публічними, напрочуд ганебний. Відтак необхідно з’ясувати походження цих плівок, а головне – дати правову оцінку діям тодішньої української влади, яка всупереч Конституції, ймовірно, отримувала вказівки від іншої держави.

«Мене не здивував мільярд доларів, який дали Порошенку за те, що він вигнав Шокіна. Мене не здивувало те, що він просив натиснути на «Самопоміч». Правда, здивувало про тиск на «Батьківщину». Мене навіть не здивувала його манера розмови – про те, що моя країна, в моїй країні хтось не хоче голосувати так, як я сказав, – зауважує парламентар. – Мене не здивувало, тому що з 2014 року я дуже гарно вивчив його і його манеру спілкування. Хоча я голосував за нього, я хотів, щоб вибори закінчилися в один тур. І я хотів, щоби у нас припинилася АТО за два тижні».

«Мене здивувало інше. Коли 2 березня Коломойський напросився, щоби його призначили головою Дніпропетровської ОДА, ми сиділи в офісі і думали, коли вже в Криму була Росія. Ми з ним, ще багато наших однодумців, думали, де брати зброю, коли росіяни дійдуть до Києва. Тому що армії не було. І ніхто не знав, де зупиниться Росія. І він тоді сказав: «Я піду в Дніпропетровськ. Я пропоную хай Ахметов піде в Донецьк, в Харків – Ярославський, в Крим – Новинський. Це була ініціатива Коломойського. Він стукався до Яценюка, до Турчинова. Вони всі були категорично проти. Лише Луценко провів цю ініціативу», – пригадав Ігор Палиця.

«Далі відбувалося створення добровольчих батальйонів. І тільки дві людини в цій державі зробили це – Коломойський і Аваков. Як би комусь не подобалося прізвище Авакова. Коломойський почав фінансувати ці добровольчі батальйони. Багато можна говорити про деякі особистості з цих батальйонів, це залишимо за дужками. Але вони пішли на захист України», – додав нардеп.

Крім того, Ігор Палиця пригадав: у той час, коли Ігоря Коломойського знімали з посади голови ОДА, йому відмовили в американській візі. Причина – добробати, які поставив на ноги саме Коломоський, що не подобалося США.

«Тоді ми були в кабінеті прем’єр-міністра Яценюка: я, Коломойський і Яценюк… Він питає: «Чому? Арсеній Петрович, ви ж дружите з ними?». Він каже: «Ігор Валерійович, я розмовляв з Байденом, вони вважають, що ви – терорист, тому що ви створили добровольчі батальйони. Це була пряма мова Яценюка».

Після цього, продовжує Ігор Палиця, стає зрозумілою фраза на скандальних плівках, сказана людиною, чий голос схожий на голос Джо Байдена, про скалку в одному місці і вказівка націоналізувати «ПриватБанк».

«Я б хотів розширити дії тимчасової слідчої комісії. Я буду просити, нехай вона буде закритою, щоб дали прослухати тимчасовій слідчій комісії перемовини людей, які керували державою, коли Росія зайшла в Крим. Коли в Кабінеті Міністрів Криму перебували 100 спецпризначенців російських військ, які були оточені українськими військами. Коли в Криму було 25 тисяч українських солдатів. І той, хто каже, що вони не стріляли б, це брехня. Вони готові були виконувати наказ, більшість з них, і я це знаю, я говорив з ними», – заявив Ігор Палиця.

Народний депутат також зауважив, що хтось таки дав команду керівництву України вивести війська з Криму та здати Донецьк і Луганськ.

«Я думаю, що ця тимчасова слідча комісія повинна послухати, раз пишуться всі розмови, повинні писатися офіційно, але не повинні виходити наверх. Хай послухають, хто дав таку команду. Хай послухають, хто дав команду відійти від Донецької ОДА, випустити Гіркіна зі Слов’янська. Хто дав керівництву нашої країни команду зробити це? А після цих плівок я не сумніваюся, що дали команду. І я думаю, я можу помилятися, що хтось був зацікавлений в тому, щоб Росія дійшла не до Донецька та Луганська, а до Києва», – висловився Ігор Палиця.

При цьому він додав, що комусь було вигідно використати Росію як агресора: «Аби показати, наскільки він великий агресор, запустити його на нашу шахову дошку під назвою «Україна», щоб показати, який він загарбник і щоб забрати всі ринки в нього у світі».

«Ми нікому нецікаві. Ми – частинка або ринку, або та частинка, яку використовують для захоплення світових ринків для геополітики, – наголосив Ігор Палиця. – Ці плівки будуть мати велике продовження».

Також під час ефіру політик зауважив, що Володимир Зеленський мусить зробити висновки з цієї ситуації, аби не повторювати гірких помилок своїх попередників.

«Хто би не дзвонив нашим президентам. Чи це Китай, чи Росія, чи США. Бувають різні часи, різні фактори впливу. Але я сподіваюся, Україна іде в Європу – євроатлантична інтеграція, і в нас не буде більше ніяких впливів взагалі. Але це залежить від керівництва нашої держави. Як сказав президент Грузії, якщо хтось дозволяє, щоб йому давали команди, він в цьому винен сам», – акцентував політик.

«Я дуже хочу помилятися, але я хочу, щоби правоохоронні органи з’ясували, чи тодішня українська влада була виконавцем, чи вони самі це зробили. Вони повинні відповідати за смерті українців», – наголосив Ігор Палиця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донбас, петро порошенко, крим, росія, Корупція, ігор палиця
В тему