Відео

Митрополит УПЦ МП Павло пройшов тест на коронавірус

Митрополит УПЦ МП Павло пройшов тест на коронавірус

Настоятель Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) пройшов тест на коронавірус.

Про це повідомила пресслужба обителі.

«Для упередження спалаху епідемії, спричиненої вірусом COVID-19, братія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври провела тестування на наявність захворювання.

Разом з усіма дане лабораторне дослідження у комплексі з   медичним оглядом пройшов Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Результат обстеження буде відомий найближчим часом. Наразі скарг на самопочуття у владики немає.

Відповідно до санітарних вимог в усіх приміщеннях Лаври проведено обробку дезинфікуючими розчинами, а богослужіння звершуються у закритому режимі без допуску до храму вірян та із залученням відеотрансляції.

Братія Лаври продовжує посилено молитись про одужання всіх, хто захворів на нове інфекційне захворювання», - йдеться у повідомленні.

Натомість Obozrevatel пише, що настоятель Києво-Печерської лаври митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) заразився на коронавірус – ПЛР-тест дав позитивний результат. Крім нього, захворіли ще чотири ченця.

Цікаво, що ще кілька днів тому митрополит УПЦ МП Павло розкритикував українську владу за заклики обмежити релігійні обряди під час карантину через поширення коронавірусу.

Натомість, у своєму зверненні до вірян митрополит закликав часто відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх».

Митрополит закликав брати участь у колективній молитві, адже, з його слів, «найстрашніша епідемія – то гріх, який губить людську природу». Відтак, Павло запросив вірян ходити в храм, причащатися самим і брати до причастя дітей.

«Моліться, постіть, ходіть до храму, причащайтесь і причащайте маленьких дітей... Всі поспішайте в храм, читайте Псалтир, Євангеліє, обіймайте один одного», – заявив митрополит.

При тому настоятель Києво-Печерської лаври закликав не боятися смерті.

На думку Павла, українська влада припустилася «недалекоглядності», коли оприлюднила «безумні веління». Він вважає, що влада зацікавлена «тримати в страху людей».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, коронавірус, православна церква україни
В тему

Останні матеріали