Відео

Януковичу готують повернення в Україну (відео)

Януковичу готують повернення в Україну (відео)

Екс-президент-втікач Віктор Янукович готується до того, щоб повернутися в Україну.

Адвокати Віктора Януковича працюють над забезпеченням його перебування в Україні. Вони вважають, що стався «державний переворот» унаслідок чого екс-президент позбувся своєї посади, повідомляє 5 канал.

«Захистом здійснюються заходи, що забезпечать можливість його перебування на батьківщині. Основні завдання, поставлені клієнтом, – це забезпечити притягнення до відповідальності винних у здачі Криму, винних у вчиненні антиконституційного захоплення влади або державного перевороту – зараз виконуються», – сказав адвокат Януковича Віталій Сердюк.

24 січня Оболонський райсуд Києва визнав винним його у держзраді та пособництві у веденні агресивної війни проти України та заочно присудив 13 років позбавлення волі. Сторона захисту переконує, що рішення суду першої інстанції - незаконне і ухвалене під політичним тиском. У ГПУ ж наполягають, що у матеріалах справи є неспростовні докази провини Януковича. Зокрема, 1 березня 2014 року він написав листа до Володимира Путіна з вимогою ввести війська в Україну, що, на думку слідства, і стало підставою для анексії Криму. Після масових розстрілів під час Майдану в лютому 2014 Віктор Янукович втік до Росії. Щоб він зміг повернутися навесні цього року адвокати, за дорученням Януковича, домоглися, щоб ДБР почало розслідувати кримінальне провадження за фактом умисної здачі Криму, в якому фігурують колишні високопосадовці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ
В тему