Відео

Хлопчик із Волині помер в індійській клініці, не дочекашись трансплантації (відео)

Хлопчик із Волині помер в індійській клініці, не дочекашись трансплантації (відео)

В Індії помер хлопчик із волинського села В’язівне Назар Балик, який не дочекався черги на трансплантацію. Дитина страждала важким пороком серця.

Про це повідомляє Вголос.

Дитина страждала на «дилатаційну кардіоміопатію». Мати хлопчика обвивала пороги багатьох лікарень та кабінетів держслужбовців у пошуках хоч якоїсь допомоги.

Під час лікування у столичному кардіоцентрі лікарі повідомили, що єдиний шанс врятувати Назара – це пересадка серця. Таку операцію можуть зробити тільки в Індії.

Матір з останніх сил змогла зібрати 100 тисяч доларів і поїхала з сином до Індії в надії подарувати йому шанс на життя. Жінці допомагали волонтери та Міністерство охорони здоров’я.

На лікування жінка з сином приїхали до індійського міста Ченнаї. Їх поселили в готелі, виписали таблетки, підключили крапельницю і поставили на чергу на трансплантацію.

Час йшов, але донора для Назара так і не могли знайти. Гроші закінчилися і через рік індійські лікарі попросили Наталію разом з сином «на вихід».

Назар помер у індійській клініці 13 червня цього року, так і не дочекавшись трансплантації.

Як виявилося, жодної черги на трансплантацію серця не було.

За словами матері, 10 січня знайшли серце, яке підходило хлопчикові, але його пересадили місцевій дитині. До іноземців у цій клініці взагалі немає жодного діла.

Народний депутат Ірина Суслова ще два місяці тому, 6 червня, робила депутатський запит до Міністерства охорони здоров’я щодо катастрофічної ситуації з трансплантацією серця українським дітям в Індії. І в ньому йшлося про 15-річного Назара Балика з Волині, який тоді ще перебував у реанімації, а бюджетні кошти на його лікування закінчилися. Але тільки тепер, 27 липня, через два тижні після смерті дитини, чиновники надіслали відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У страшній ДТП загинула чинна «Місіс світу-2018» із Киргизії

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Світ, суспільство, НП
В тему

Останні матеріали