Відео

Чому в український фільм «Захар Беркут» запрошено стільки іноземних акторів (відео)

Чому в український фільм «Захар Беркут» запрошено стільки іноземних акторів (відео)

Роберт Патрік (Захар Беркут), Томмі Фленаган (Тугар Вовк), Роккі Майєрс (Іван), Поппі Дрейтон (Мирослава), Алекс Макніколл  (Максим) – це далеко неповний список закордонних акторів, яких запросив режисер фільму «Захар Беркут» Ахтем Сеітаблаєв.

Чому саме Захар Беркут? Як українське кіно має розповідати про себе світу та що має зацікавити глядачів за кордоном? Про це розповідає Axtem Seitablaiev:

«Ми намагаємося створити стрічку для сучасного глядача, застосовуючи сучасні технології. І ми не випадково запросили до акторського складу так багато іноземних акторів. Це наша мета і мрія – промотувати Україну за кордоном. Те, з яким захопленням вони брали участь у роботі, як вони вивчили матеріал, як багато питань вони ставили – про драматургію, життя, традиції – свідчить, що їм було дуже цікаво співпрацювати.

Не було і немає жодної мети порівнювати фільм Леоніда Осики з тим фільмом, який зняли ми. Його картина – це класика українського кіно з багатьма надзвичайними українськими артистами. Проте твір Івана Франка, на мою думку, є прикладом світової драматургії, де закладено багато смислів і меседжів, де є що грати актору та про що розмовляти з глядачем.

І я вважаю – чим більше буде кінострічок на основі української драматургії такого рівня, як драматургія Франка, тим краще. І створюючи на такому фундаменті, ми певним чином формуємо майбутнє. Тому що це історія перемоги, людської гідності, жертовності, кохання, мужності. І надзвичайно важливо, особливо зараз, розповідати такі історії».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна
В тему