Відео

«Спонсор точно не Пінчук!»: хто фінансував партію «Голос» – Притула (відео)

«Спонсор точно не Пінчук!»: хто фінансував партію «Голос» – Притула (відео)

Хто фінансує партію лідера гурту «ОЕ» Святослава Вакарчука «Голос», розповів  шоумен Сергій Притула.

Також він у передачі «Рандеву з Яніною Соколовою»,  розповів, чи стоїть за неї олігарх Віктор Пінчук -

Соколова запитала про спонсорів, додавши, що, за її даними, гроші партії дали гендиректор української інвесткомпанії «Dragon Capital» Томаш Фіала і олігарх Віктор Пінчук. Участь останнього гість спростував.

«Я точно можу сказати, що Пінчук не спонсорує «Голос». Це був один з головних рубіконів, які ми вирішили не переходити. Ще було кілька людей з першої десятки Forbes, які пропонували свою посильну допомогу. Вона була дуже суттєва. Але на початку політичної кар'єри взяти гроші в олігарха - це вистрілити собі в ногу», - сказав Притула.

А ось Томаш Фіала, за його словами, до «Голосу» відношення може мати.

«Я думаю, що Томаш Фіала має відношення до нас опосередковано, тому, що кілька людей з нашої команди пройшли «школу» інвестиційної компанії «Dragon Capital» і були не найгіршими фахівцями, якими розкидатися немає сенсу. Чи фінансує він особисто - я не знаю», - каже актор.

За його словами, у партії велика багато донорів і не всі хочуть бути названими. Притула каже, що гроші брати у них йому не соромно, тому що всі вони люди, які добилися всього самі. Серед таких - представники IT-індустрії і ресторатор Діма Борисов.

Також гроші на вибори давав Святослав Вакарчук (за словами Притули - 1,5 мільйона, але не відомо в якій валюті) і сам Сергій Притула - близько 200 тис грн.

Актор запевняє, що зобов'язань перед спонсорами у партії немає. «Я спілкувався з одним чоловіком і він сказав: «Я дам гроші, якщо буду знати. що таких як я буде багато». Ми не пішли по шляху «взяти гроші у одного папіка, зайти в Раду, а потім ці гроші відпрацьовувати». У нас багато донорів, різнопланових - середніх, дрібних. Люди приносили $10 тисяч, а інші приносили 1,5 млн грн. Жодна з цих персон не має на нас впливу», - сказав Притула.

Він додав, що 5 серпня «Голос» опублікує підсумковий звіт про свої фінанси.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему

Останні матеріали