Відео

«Треба поговорити»: скандальний NewsOne анонсував телеміст із російськими пропагандистами (відео)

«Треба поговорити»: скандальний NewsOne анонсував телеміст із російськими пропагандистами (відео)

Український телеканал із сумнівною репутацією опинився в центрі скандалу через анонсований спільний ефір із російськими пропагандистами.

Телеканал NewsOne, власником якого є Тарас Козак – права рука кума Путіна і за сумісництвом голови політради партії «Опозиційна платформа – за життя» Віктора Медведчука, заявив про намір провести спільний марафон «Треба поговорити» із рупором Кремля, телеканалом «Россия». Такий телеміст запланували на п’ятницю, 12 липня.

Затятий антиукраїнський пропагандист Дмитро Кисельов уже гучно проанонсував цю подію по російському ТБ, порівнявши з історичним телемостом між США і СРСР часів холодної війни. І саме с командою цього «генерала інформаційної війни» Росії проти України мають намір «поговорити» українські журналісти з NewsOne.

Такі наміри кишенькового каналу Козака викликали зливу критики у соцмережах – від колег по журналістському фаху і пересічних українців. Так, однозначно щодо цього висловилася заступниця шеф-редактора «Оглядача» Анна Мочанова, яка написала у своєму Facebook.

Тим часом активісти уже заявили про акцію протесту під будівлею телеканалу NewsOne, що в столиці на вулиці Польовій. «12-го числа, кажуть, буде телеміст між пропагандистами із росії і пропагандистами з NEWSONE TV. Кажуть, розмова буде між звичайними людьми. Особисто я збираюся йти. Адреса – вулиця Польова, 21. Можливо, навіть зарання прийду. І друзів планую взяти. Такий помпезний телеміст, як його анонсував пропагандист Кисельов, на чиїх руках кров невинних, має бути яскравим. Тому відчуваю свою відповідальність за яскравість таких проектів. Хто хоче – приєднуйтеся», – пише киянин Владислав Грезєв.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство
В тему