Відео

Зеленський зустрівся з Макроном у Парижі (відео)

Зеленський зустрівся з Макроном у Парижі (відео)

Президент України Володимир Зеленський в рамках офіційного візиту в Париж 17 червня зустрівся з президентом Франції Емманюелем Макроном.

У столиці Франції він зустрінеться з главою держави Еммануелем Макроном (це буде їхня друга зустріч), головами палат французького парламенту, а також представниками місцевого бізнесу, пише Новий час.

Президенти України і Франції Володимир Зеленський і Еммануель Макрон дали спільну прес-конференцію після офіційної частини зустрічі.

Основні цитати з виступу Зеленського: «Росія повинна виконати рішення Міжнародного Трибуналу і повернути 24 українських моряки. Я в це вірю»; «Ми не готові до переговорів з сепаратистами. Ми готові до Мінського формату <...>. Не треба змішувати все в одне ціле»; «Єдиний шлях досягнення миру — санкційний і дипломатичний тиск»; «Наші зовнішньополітичні радники зустрінуться найближчим часом і підготують наступну зустріч лідерів [Нормандського формату]».

Макрон запевнив українського президента в готовності сприяти відновленню миру на Донбасі і вести переговори з РФ. Також французький президент заявив, що Франція готова провести зустріч лідерів країн-учасниць Нормандського формату, але для цього необхідно «досягти певних домовленостей». Також він підкреслив, що Франція не хотіла би повного виходу РФ з Ради Європи.

Прес-конференція закінчилася рукостисканнями Зеленського і Макрона. Після неї президент України планує завітати до Міністерства економіки та фінансів Франції, а також французького Сенату.

Перед цим президент України Володимир Зеленський відвідав найбільший в світі стартап-комплекс Station F — там він зустрівся з представниками IT-індустрії та наголосив на важливості діджіталізаціі країни для боротьби з корупцією, а також анонсував «боротьбу» за українських «айтішників».

На урочистій церемонії зустрічі подружжя Зеленських в Hôtel des Invalides — французькій архітектурній пам’ятці XVII століття — оркестр Республіканської гвардії Франції зіграв український гімн. Володимира Зеленського зустріли з військовими почестями.

Французький президент Еммануель Макрон прийняв українського колегу в своїй офіційній резиденції – Єлисейському палаці. Там же зустрілися і перші леді України і Франції – Олена Зеленська і Бріжит Макрон.

Читайте також:

Хто вже привітав Зеленського з перемогою на виборах

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему