Відео

«Казки на шафі»: 8-річна з Рівненщини написала книжку у 8 років (відео)

«Казки на шафі»: 8-річна з Рівненщини написала книжку у 8 років (відео)

Дівчинка з Березного, донька письменниці Ірини Баковецької, написала книгу у 8 років.

Вона залазила на шафу і надиктовувала свої історії на диктофон, – повідомляє Рівне1.

Із неймовірних розповідей народились три казки, які вже вийшли друком. Поспілкувалась із творчою дівчинкою наша Людмила Слободенюк.

Іринці Рачковській 9 років. Вона любить розв’язувати математичні завдання, малювати і бойовий гопак. Спортивна дівчинка навчилась вилазити на шафу і там у повній тиші вигадувати свої казки. Більшість з них про її подругу – фею Еммі. Саме вона розповідає Іринці про свої пригоди у казковому світі та надихнула на письменництво.

«Фею Еммі я бачила в реальності, а все інше я бачила у снах. Вона дуже добра, така маленька. У неї чорна сукня, синій бантик. Вона любить їсти бананове пюре і пироги з помідорів».

У родині Рачковських усі творчі. Мама письменниця, а тато – перукар, який любить малювати. Коли батьки вперше почули про фею Еммі від своєї старшої доньки, прослухали її записи, то зрозуміли – з цього вийде хороший художній матеріал.

«Дивлячись на нас, вона щось вже мусила зробити такого плану. Хоч вона більш така дівчинка активна, спортивна. І те, що вона собі там начитувала на диктофон, ми вирішили, що з цього вийде якась толкова більш-менш річ».

Цій книзі лише два місяці, однак її вже побачили у всій області. Сьогодні книгу презентували для рівненських школярів. Авторка розповіла, що на цьому не зупиниться.

Читайте також:

50% українців взагалі не читає книжок (відео)

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему