Відео

У Чернівцях цвітуть магнолії (відео)

У Чернівцях цвітуть магнолії (відео)

На території університету і не тільки – в Чернівцях зацвіли магнолії.

Пурпурові, лілові та молочно-білі квіти милують очі туристів по всьому місту, та найбільше цієї краси на території університету, – повідомляють Подробиці.

Замість пар – у сад на фотосесію. Двір резиденції Чернівецького національного університету навесні нагадує справжній ботанічний сад. Студенти наввипередки фотографуються біля екзотичних дерев.

«Перший курс, лиш початок, все цікаво. Хочеться подивитись, пофотографувати. Зараз там ще почне все розцвітати. Все буде дуже цікаво. І фоток буде», – говорить Іван Якубович, студент.

Цим магноліям на подвір'ї університету понад 40 років. Їх висаджували, щоб заповнити так звані «французькі дворики» перед корпусами. Тут і вологи достатньо, і сонце не дуже пекуче. Та якщо раніше туристів квіти не надто захоплювали, то останнім часом університетські магнолії  у списках всіх екскурсоводів.

«У нас є і молодці магнолії, і трішечки старші. Чула версію, що 80 років. 80 їм немає. Не всі знають, що це магнолія. Дуже часто люди запитують, що це таке гарне у вас цвіте», – говорить Анжела Бота, екскурсовод.

Екскурсоводи розповідаютьвідвідувачі часто вдаються до хитрощів. Приміром, наречені підлаштовують фотосесію під період цвітіння, незалежно від дати весілля.

На подвір'ї Резиденції магнолій кілька видів біло-пурпурового кольору. А в університетському ботанічному саду – значно більше. Тут і зірчасті, і верболисті, і навіть лікарські. Біологи розповідають: рослини непримхливі. Їх можна висаджувати і в садах, і просто на подвір'ях. Головне, щоб не було протягів та прямого сонця.

«Магнолія любить затишне місце, щоб вона не обмерзала, її треба на сонячному місці садити і там, де нема протягів. Плюс грунт вона любить багатий, щоб це не була тверда земля, щоб це не була глина з піском, тоді магнолія не зможе себе добре почувати», – говорить Тетяна Деревенко, директор ботанічного саду.

Сезон магнолій у Чернівцях тільки розпочинається. Квітнутимуть вони ще щонайменше тиждень.

Читайте також:

ТОП-7 квітучих чудес України: куди і коли їхати (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали