Відео

«Вставай за права жінок»: у Львові мітингує чоловік у костюмі гігантського пенісу (відео)

«Вставай за права жінок»: у Львові мітингує чоловік у костюмі гігантського пенісу (відео)

Сьогодні, 8 березня, у центрі Львова розпочався мітинг «Права жінок – права людини».

Таку неординарну акцію, спрямовану на покращення ситуації з правами жінок, організував Центр «Жіночі перспективи» – пише Твоє місто.

Учасники та учасниці акції вийшли під стіни ратуші з плакатами «Рівні умови праці для всіх», «Вставай за права жінок», «Говори! Не мовчи!», «Мама терпіли, а я не буду», «Стоп! — насильству щодо жінок» тощо.

«Продемонструємо свою солідарність! Нагадаємо усім, що права жінок — це права людини, а не предмет маніпуляцій для підвищення своїх політичних рейтингів! А зобов'язання України за міжнародними договорами щодо захисту жінок від насильства та дискримінації обов'язкові для виконання державою», — йдеться на сторінці події у Facebook.

Під час мітингу розповіли про історію Міжнародного жіночого дня та відмінності у його святкуванні, первісний зміст свята та чому жінки досі борються за свої права, говорили про політичні права жінок та їхню участь у прийнятті рішень. Частина учасниць розповіли свої історії, як через стать порушувалися їхні права, зокрема відмовляли в прийнятті на роботу.

Як зауважила заступниця голови ГО Центр «Жіночі перспективи» Марта Чумало, під час мітингу волонтери та волонтерки збирають підписи щодо необхідності у Львові притулку для жінок, які зазнали домашнього насильства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, львів
В тему